Saldus varškės ir makaronų apkepas

Visada kepdavau
cannelloni makaronus įdarytus saldžia varške su grietinėlės padažu. Neseniai žurnale pamačiau šį apkepo receptą ir nutariau pabandyti, nes darbo daug
mažiau. Apkepas skanus ir šiltas, ir šaltas.

300 g makaronų;
250 g varškės;
5 kiaušiniai (dėjau 2 didelius);
1 st. pieno (užteko 1/3 stiklinės);
5 š. cukraus;
konservuotų
persikų.

Makaronus išvirti
pasūdytame vandenyje. Kiaušinius suplakti su cukrumi, supilti pieną ir gerai
išmaišyti. Makaronus išmaišyti su varške, sudėti į sviestu patepą kepimo formą
ir užpilti kiaušinio plakiniu. Ant viršaus sudėti supjaustytus persikus. Kepti
orkaitėje apie 20-30 minučių, uždengus folija. Iki kepimo pabaigos likus 5 minutėm, foliją nuimti.

Šaltinis: „Mano namai“


19 comments on “Saldus varškės ir makaronų apkepasAdd yours →

  1. tačiau čia ne su canneloni makaronais? aš pati tik kartą juos gaminau įdarytus, nelabai patiko, bet visai nieko. o apkepas ypač prapjautas tai be galo skaniai atrodo, mano skonio receptorius labai lengva sužavėti varškės kepiniais :))

  2. Čia su kaspinėlių formos makaronais darytas apkepas, nes tik tokius namie radau. O su cannelloni irgi skanu, tik ilgiau užtrunki kol prikemši, padažą paruoši.

  3. Mmm.. Tik galetum ta uzrasa 'forelle' kuriuo saugai nuotraukas nedet ant paties grazumo nes dabar nelabai ir matosi kaip ten vidus to skanumyno atrodo (:

  4. Radau kelis kartus, kad dalyvauja konkursuose su mano nuotraukomis, teko prašyti, kad pašalintų. Bet išaiškino, kad pati kalta, nes nededu skiriamųjų ženklų per visą nuotrauką.

    Pakoregavau užrašą, kitą kartą jau dėsiu apačioj.

    Redagavo Forelle 2008-04-16 08:56

  5. o kuo butu galima pakeisti kiausinius? ar gal be ju galima?
    as laktovegetare, tai nevartoju kiausiniu, mesos, zuvies, gyvuliniu riebalu, zelatinos ir pan. bet pieno produktus valgau.
    sitas apkepas man labai skaniai atrodo. o ir siaip kazko tokio norisi. 🙂

  6. Kiaušiniai suriša masę, bet gali užpilti ir grietinėles ar pieno padažu, padarytu iš pakepinus svieste miltų ir užpylus greitinėle. Turėtų pavykti, su varške įdarytus cannelloni aš tuo padažu užpildavau ir kepdavau.

  7. to Reda: gali drąsiai užpilti pieno ar grietinėlės padažu. Šiandien specialiai išbandžiau su pieno padažu, puikiai viską suriša. Tik išėmus iš orkaitės dar kelias minutes reikia palaukti prieš pjaustant. Skanaus,

  8. Labai skanus patiekalas,Dariau su paprastais rageliniais makaronais ir ipyliau trupucio sirupo nuo konservuotu persiku.MAn asocijuojas su skaniu vasariniu desertu jei atsaldytas. 🙂

  9. Labai skanu tikrai. Bet man gavosi toks truputį išskydęs apkepas, tiesa, kiaušinių pagailėjau, dėjau tik 2, ir varškė savo sultis, atrodo, išleido. Bet šiaip labai viskas skanu, puikūs vėlyvi pietūs ir ankstyva vakarienė gavosi. Ačiū, Forelle, už receptuką 🙂

  10. Ačiū už receptą , reikės šiandien pamėgint … jei jis toks pat skanus kaip ir varškės apkepas , reikės ir šutą įtraukt į dažnai gaminamus :)))

    P.S. kaip suprantu kiaušinio plakinio su makaronais ir varške maišyt nereikia ? užtenka tik užpilt ant viršaus ?

  11. Vau!.. 😉
    Atrodo tikrai labai skaniai, aš kaip tik norėjau pasidaryti ką nors iš varškės ir tikriausiai pasidarysiu pagal šį receptą ;D~

  12. Ačiū! labai skanu! (tik gerokai pamažinau cukraus; 2 kiaušių užtenka, taip pat užtenka 1/3 stiklinės pienuko) Tada, kai nėra persikų, super tinka bet kokie džiovinti vaisiai 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*