Nutariau ir aš
sudalyvaut PragaroVirtuvės rengiamame konkurse. Atsižvelgus, kad Dovilė mėgsta
paprastus, greit pagaminamus, įdomius ir skanius saldumynus, siūlau tokį
receptėlį. Čia nereikės jokių matavimo indų, dedama visko tiek kiek norim,
galima keisti produktus ir visada pavyksta.
Sausainių;
sviesto (200 g
sausainių reikės 3-4 šaukštų lydyto sviesto);
kokoso drožlių;
šokolado (tinka
bet koks, galima maišyti skirtingų rūšių);
lazdyno riešutų
(pakepinti, nulupt ir padalinti pusiau);
kondensuoto
pieno.
Sausainius
sutrinti į trupinius, įpilti sviesto ir gerai išmaišyti. Supilti masę į kepimo
indą ir tolygiai paskleisti, paslėgti. Ant viršaus berti kokoso drožlių,
šokolado gabaliukų, lazdyno riešutų, užpilti viską kondensuotu pienu, uždengti
folija (galima nedengti, bet tada reikia stebėti, kad nepradėtų degti viršus)
ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 20-30 min. Atšaldyti ir supjaustyti
gabaliukais.
Atrodo labai labai skanus dalykas. Rodos imk ir bek i virtuve gaminti 🙂
Skanus, saldus, jeigu turi visus produktus, gali ir lėkt. Po valandėlės jau skanautum
skamba (skaitosi?) super skaniai (:
Man tai labai patinka forelle. Ji man patinka pirmiausia dėl to, kad dalyvauja receptų konkursuose ir dar labiau dėl to, kaip siaučia forumuose, kai nuvagia jos nuotraukas 😀 ne šiaip ji ir žymėti foto pradėjo 🙂 + gal padės laimėt? 😀
O tu nesiaustum? Ypač kai pasako, kad aš iš jų foto vagiu, nors jie turi vieną sumažintą nuotraukos variantą, o aš ir originaliu dydžiu ir daug nuotraukų vis kitu rakursu.
Atrodo fantastiskai!Tik kokius sauainius reikia deti?
Aš dėjau paprastus arbatinius (neatsimenu koks pavadinimas tiksliai buvo), tik ne selga, nes jie labai saldūs.
Na tai per artimiausias dienas butinai reiks pradziugint semyna siuo skanestu:-)
Vienas tobuliausių, greičiausiai pagaminamų ir iškart nuo stalo dingstančių skanėstų. Tik aš šiek tiek jį paturbinu: vietoje sviesto dedu žėmės riešutų sviestą arba tiesiog kavamale sutrinu ~100g žemės riešutų ir sumaišau su sausainiais. Tada dar į sausainių masę šliūkšteliu keletą šaukštų brendžio. O į kondensuotą pietą – kelis lašus migdolų esencijos. Skaniausias rezultatas su Selgos "Irish cream" sausainiais. Riešutų ant viršaus nebededu, tik baltą ir juodą šokoladą, supjaustytą kubeliais, ir kokoso drožlių. Dėl žemės riešutų prieskonio mano draugai vadina šiuos pyragėlius "snikeriniais" 🙂
Smagu, kad patinka, Irdar šio recepto privalumų ir yra tas, kad galima dėti ką nori, ką tuo metu namie turi ir taip kas kart išgauti vis naują skonį
man tai nepatiko neverti savo kainos,už tokią kainą buvo galima nusipirkt nemažą gabalą skanaus pyrago …
Čia jau skonio reikalas. Vieniems patinka, kitiems per saldu. Aišku, gaila, jeigu viską specialiai pirkai šiam kepiniui
išvaizda ir mane labai sužavėjo bet likau nusivylusi ;(
Tikiuosi kitas gaminys patiks labiau.
Visi labai giria šį pyragą, kepu kai norisi ką nors greito ir nesudėtingo.Nors sako kad per saldus, bet vis tiek kemša už abiejų žandų.
Jau, kad saldus, tai tikrai, bet ranka vistiek tiesiasi 😀 Nors su nesaldžia arbata ar kava – pats tas