Kiniškų penkių prieskonių mišinys sujungia penkis skirtingus skonius – saldų, rūgštų, kartų, aštrų ir sūrų ir dažnai sutinkamas kinų virtuvėje. Šio mišinio galima pasidaryti pačiam arba nusipirkti jau paruošto. Skirtumas tarp pačių pasiruošto ir pirktinio – skonių ir aromatų intensyvumas. Su šiais prieskoniais paruošta vištiena bus labai aromatinga, o apvoliojimas krakmole prieš kepimą, neleis krūtinėlei išsausėti ir mėsa bus minkšta bei sultinga.
1 v.š. kiniškų penkių prieskonių mišinio;
2 v.š. kukurūzų krakmolo;
350 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos kubeliais;
3 v.š. žemės riešutų aliejaus (tiks ir paprastas, jeigu neturite);
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
225 g ilgagrūdžių ryžių;
½ a.š. kurkumos;
600 ml vištienos sultinio;
2 v.š. smulkintų laiškinių česnakų;
Druskos.
Kukurūzų miltus su penkių prieskonių mišiniu sumaišyti ir jame apvolioti vištienos gabaliukus. Keptuvėje įkaitinti 2 v.š. aliejaus ir apkepti vištieną. Apkeptą išimti ir supylus likusį aliejų, apie minutę jame pakepti svogūnus. Tada suberti ryžius, kurkumą pusę minutės pakepti, sudėti vištieną, supilti sultinį, pagardinti druska ir ant labai silpnos ugnies pakaitinti, kol ryžiai sugers visą skystį ir taps minkšti. Patiekti pabarsčius laiškiniais česnakais.
Šaltinis: „Practical cookery: wok&stir-fry”, 2002
0 comments on “Ryžiai su vištiena”Add yours →