Rikotos ir „Džiugo“ sūrių apkepas su pomidorų ir bazilikų salotomis

Nėr ką ir sakyti – skanu. Kitaip ir negali būti, jeigu nė dienos neištveri be sūrio. Lengvas, nesaldus rikotos apkepas su traškia plutele ir labai derančiomis pomidorų salotomis.

750 g rikotos sūrio;

2 kiaušiniai;

100 g smulkiai tarkuoto “Džiugo” ar parmezano sūrio;

4 dideli pomidorai;

Saujelė juodų alyvuogių be kauliukų;

3  v.š. alyvuogių aliejaus;

1 v.š.raudonojo vyno acto;

¼ a.š. cukraus;

1 smulkinta česnako skiltelė;

Pluoštelis bazilikų lapelių,

Druskos ir pipirų pagal skonį.

Išplakti kiaušinius su rikota, įmaišyti didžiąją dalį „Džiugo“ sūrio, įberti truputį pipirų, gerai išmaišyti, sukrėsti paruoštą masę į kepimo popieriumi išklotą duonos/kekso (kad būtų pailgas) kepimo indą, pabarstyti likusiu sūriu ir kepti 200 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Leisti pravėsti, tada išimti.

Pomidorus supjaustyti griežinėliais, smulkiai supjaustyti alyvuoges. Išplakti aliejų, actą, cukrų, česnakus, įberti smulkintas alyvuoges. Prieš pat tiekiant įmaišyti smulkintų bazilikų lapelių.

Tiekiant supjaustytą apkepą išdėlioti į lėkštes, dėti griežinėliais supjaustytus pomidorus, kiekvieną jų apšlakstant pasiruoštu užpilu.

Šaltinis: bbcgoodfood.com

7 comments on “Rikotos ir „Džiugo“ sūrių apkepas su pomidorų ir bazilikų salotomisAdd yours →

    1. Jau dėjau watermarką apačioje, bet pasirodo jį labai lengva nukirpt ir panaudoti nuotraukas kaip savo. Kai kurios svetainės net nesiteikia jų paskui išimti.

  1. Sveika, Forelle,
    Galvoju pirkti prieskonių, sveriamų. Kokius galėtumei patarti? Kažkas, kad tiktų žuviai, mėsai, picai, bandelėm be cukraus, padažam ir pan.?
    Ačiū.

    1. Kiekvienoje krautuvėlėje būna skirtingi prieskonių mišiniai ir tikrai galima iš daug ko pasirinkti. Papastai tokiose parduotuvėlese perku atskirus prieskonius, paskui galima pasimaišyti pagal save, o mišinių tik Kotanyi naudoju, nes daug esu laimėjus 🙂 tai patenkinta, nes nėra priedų ir puikiai suderinti

  2. net sunku patiketi, kad kopijavimas yra problema. Taip negerbiamos intelektualines teises? Cia lietuviskos svetaines taip kopijuoja? Gal imanoma kaip nors didesni kampe ideti? man estetiskai, kazkaip labai kliuva per visa nuotrauka. O nuotraukos labai grazios, ir patiekalai super!

  3. Lietuviškos svetainės skelbia konkursus ku prizą gali gauti kas atsiųs daugiausiai receptų su nuotraukomis, tai ir kopijuoja iš visų blogų prizų norintys, paskui kovok, kad išimtų, vieni geranoriškai padaro, kiti net nereaguoja. Dabartinis ženklinimas nėra itint ryškus, bet pagalvosim ir apie žymėjimą šone 😉

  4. man tai geras toksženklinimas, tik kampe paženklinus, tikrai 100 proc apsaugos nebus, tad geriau jaustis sauuuugiai 🙂
    o jeigu kliuva – matyt, reikia pasigaminti paciam ir tada jau gyvai geretis patiekalu :))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*