Minkšti, švelnaus
skonio virtinukai tiesiog reikalauja padažo. Galima ir užsišaldyti, bet rašoma
jog skaniausi ką tik pagaminti, o gaminimas tikrai neužima daug laiko.
Virtinukams:
apie 500 g
rikotos sūrio;
1 didelis kiaušinis;
½ puodelio
smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
½ a.š. druskos;
¾ – 1 puodelis
miltų.
Pomidorų padažui:
2 š. alyvuogių
aliejaus;
1 vidutinio
dydžio svogūnas, susmulkintas;
4 česnako
skiltelės, sutrintos;
1 skardinė
konservuotų smulkintų pomidorų;
druskos, pipirų,
baziliko ar petražolių.
Išmaišyti rikotą,
kiaušinį, parmezaną ir ¾ puodelio miltų. Padėti 15 minučių šaltai. Per tą laiką
paruošti padažą. Smulkintus svogūnus pakepinti įkaitintame aliejuje kelias
minutes, sudėti česnaką ir dar minutę pakepti. Supilti pomidorus, užvirinti ir
sumažinus ugnį troškinti apie 20 minučių. Gale troškinimo įberti
prieskonius.
Išimtą iš
šaldytuvo tešlą paminkyti, jei tešla per skysta, po šaukštą berti miltus
(nedaryti kietos tešlos, bet tokią, kad būtų galima formuoti virtinukus).
Formuoti virtinukus ir mesti į vedantį vandenį, kai iškils pavirti 2 minutes ir išgriebti.
Patiekti su karštu pomidorų padažu.
Šaltinis: www.thekitchn.com
Sakai neuzima daug laiko… As vis perku parduotuvinius, neprisiruosiu gaminti, nes atrodo daug laiko uzimantis reikalas. Panasu, kad klystu
Tiesa, jei juos su sakute prabrauktum, butu padazui kur 'uzkibti'
Gamindama sugaišau gal 30 minučių. Nemanau, kad daug. Galvojau perbraukinėt, bet pabijojau, kad vaikas atsikels čia man taip bežaidžiant ir pietūs nuplauks 🙂
O kur rikoda pradejo pardavineti? Ar cia naujas varskes pavadinimas?
Prekybos centruose būna, indeliuose po 250 ar 500 g.
Va tik grižus iš darbo ir pasigaminome. Tikrai patiko. Praktiškai bu sugaišta apie 30 min.