Pirmą kartą kepti
tokie pyragėliai, buvo labai smalsu kaip pavyks ir koks bus skonis, nes iš
raudonųjų serbentų nesu nieko kepus. Įdaras rūgštus, o pagrindas vos vos
saldus, bet mėgstantiems raudonuosius serbentus tikrai patiks. Ypač skanūs
pyragėliai kitą dieną. O jeigu norite saldaus varianto, galima naudoti mėlynes.
Išeiga: 5
nedideli pyragėliai
Pagrindui:
125 g sviesto;
50 g cukraus;
1 kiaušinis;
200 g miltų;
žiupsnelis
druskos;
Įdarui:
200 g raudonųjų
serbentų;
1 kiaušinis;
2-3 š. cukraus;
50 ml
grietinėlės.
Pagrindui sviestą
išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį ir vėl gerai išmaišyti. Tada suberti miltus
ir gerai išminkyti. Tešlą pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.
Įdarui serbentus
nuplauti, nuimti nuo šakelių ir nusausinti. Kiaušinį, grietinėlę ir cukrų gerai
išplakti.
Tešla aplipdyti
indelių sieneles ir kelioms minutėms įkišti į įkaitintą iki 180 laipsnių
orkaitę. Ištraukus suberti uogas ir užpilti pasiruoštu plakiniu. Kepti 15
minučių. Prieš patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra.
Šaltinis:
delicious days
Nežinau, ir kam toks gardėsis gali nepatikt. 10 balų!
Kam nepatinka serbentai, tam nepatiks ir pyragėliai. Čia jau skonio reikalas, bet serbentus galima keisti kitomis uogomis
O jau yra serbentu? Nebent soduose… 🙁 As tai juodusius labiau mėgstu, išvis tamsios uogos – juodieji serbentai, gervuoges, melynes yra dieviski 🙂
o pyrageliai kaip visada puikus 🙂 ir atrodo be galo skaniai.
Atrodo fantastiškai 🙂 dėkui už receptą
Ačiū, už pagyrimus pyragėliams 🙂
Serbentų yra, nors sode vienas krūmas visada saulėje stovi, tai jau uogos raudonuoja.
Maldauju, Forelle, idek koki receptuka, kuri butu galima pasigaminti mikrobageje. Neturiu namuose orkaites )sunku tuo patiketi, ar ne)
Turbūt bus sunku patikėt, bet neturiu mikrobangų krosnelės. Bet pasižiūrėsiu ką nors, būna prie kai kurių receptų parašyta kaip daryti turint mikrobangę.
Redagavo Forelle 2008-07-03 08:59
Rytka, išsikeisk savo mikrobangę į mikrobangę su konvekcijos funkcija. Iš esmės konvekcija – tai orkaitė tavo mikrobangėje! 😉
O jeigu mėlynėmis keičiant serbentus, tai tokį pat kiekį dėti, ar ne?
Nebūtina tiksliai matuoti, užpildai indelius 2/3 uogų ir užpili plakiniu. Toks kiekis parašytas buvo originaliame recepte, bet pati nematavau, supyliau kiek tilpo
Redagavo Forelle 2008-07-08 23:38
Aišku, ačiū 🙂
išsikepiau šių pyragėlių. viskas būtų buvę gerai, jei ne kepimo laikas. Nežinau kokia pas jus ten orkaitė, kad per 15min. 180C temp. gali taip priskrudusiai išsikepti pyragėliai. aš 45 min laikiau ir vistiek pabalę gavosi…
Jeigu atidžiai skatėt, tai pirmiausia išklojus tešla formeles, jos kelioms minutėms kišamos į įkaitintą orkaitę, tada ištraukiamos, pridedama įdaro ir 15 min. Tai iš visos susidaro apie 20-23 min, užtat kai formelės nedidelės ir apskrunda taip.
Na taip, palaikiau gal kokias 7 min. Bet kokiu atveju gavosi neblogai, labai skani tešla 🙂
Šiaip reiktų pagal savo orkaitę derinti. Mano sena dujinė, tai dažnai kepu trumpiau negu nurodyta recepte, nes degt ima, bet visada rašydama receptą nurodau koks laikas ir buvo duotas originale.
O tešla tikrai skani, aš jos receptą manovirtuve.com radau, tai kitų variantų net nebandau.