Ir kaip aš išgyvensiu be blynų? Taip kad išbandžiau juo ir su rabarbarais. Tereikia užmaišyti¬† tirštą tešlą ir pridėti smulkiai supjaustytų rabarbarų gabaliukų. Skaniausias, bet aišku, ne pats sveikiausias – kepti aliejuje, tada blynai išsipučia, gražiai apskruda. Iškepus gausiai apibarstyti cukraus pudra, nes labai labai rūgštu.
1 puodelis miltų;
1/2 puodelio pieno;
2 kiaušiniai;
2 š. cukraus;
druskos;
2 puodeliai smulkiai supjaustytų rabarbarų;
aliejaus kepimui;
cukraus pudros apibarstymui.
Tešlai skirtus produktus išmaišome ir paliekame 10-15 minučių pastovėti. Sudedame rabarbarų gabaliukus. Kepame aliejuje. Prieš tiekiant apibarstomi cukraus pudra.
dairiausi ir aš į šitą patiekaliuką. Geras rabarbarų panaudojimo būdas.
Ir greitas panaudojimo būdas 😉
Tik įėjus pagalvojau ,,vėl blynai??“ paskui prisiminiau,kad mūsų Forelle blynukus mėgsta labai… ;D
atrodo labai labai ispudingai 😉
beje, gal turi koki blynu (neskaitant lietiniu) recepta, kuri galima buti kept be riebalu?
Siggy, tikrai blynus mėgstu, į savaitę nors kartą tikrai kepu 🙂
Jurga, blynų receptų pas mane tikrai daug, tik keletas yra keptų riebaluose. Gali pabandyti šiuos:
su jogurtu:
http://forelle.blogas.lt/jogurtiniai-blynai-347.html
su grietine:
http://forelle.blogas.lt/grietininiai-sklindziai-su-bananais-252.html
su pasukomis ar kefyru:
http://forelle.blogas.lt/blynai-su-melynemis-1.html
avižinius:
http://forelle.blogas.lt/aviziniu-dribsniu-blyneliai-173.html
ar keptus orkaitėje:
http://forelle.blogas.lt/orkaiteje-kepti-blyneliai-su-uogu-padazu-139.html
http://forelle.blogas.lt/orkaiteje-keptas-blynas-89.html
skanaus