Kaip ir sakiau, taip tingėjau mokytis (visgi egzą išsilaikiau, bet gavau¬†9 ), kad sugalvojau išsikepti pyragėlių su mėsa, užmačius pas parasykdovilei (tik darau aš juos truputį kitaip). Be to, jie gana greitai pagaminami, ypač kai naudoji pirktinę tešlą.
1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1¬†svogūno;
150 g maltos jautienos (naudojau kiaulieną)
mėgstamų prieskonių; druskos, pipirų;
1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 šaukšto pomidorų padažo;
1 kiaušinio;
1-2 šaukšai pieno;Tešlą atitirpdykite. Smulkiai supjaustytą svogūną sumaišytkite su malta¬†mėsa ir pagardinkite prieskoniais. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, sudėkite maltą jautieną ir pomidorų padažą ir maišydami pakepinkite.¬†Atitirpusią tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir¬†supjaustykite kvadratėliais¬†į kurių vidurį arbatiniu šaukšteliu sudėliokite šiek tiek įdaro. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio tryniu, suplaktu su pienu ir druska, perlenkite ir gerai užspauskite kraštus.¬†Aptepkite likusiu kiaušinio tryniu,¬†sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos¬†kepimo skardos.¬†Kepkite 15-20 min. iš anksto įkaitintoje orkaitėje 220 ¬∞C temperatūroje.
skanu 😀