Greitas ir paprastas receptas „Greito maisto savaitei“. Su paruošimu ir kepimu užtruksit mažiau nei pusvalandį.
Didesnių pomidorų;
kiaušinių (kiek ir pomidorų);
druskos, maltų juodųjų pipirų;
įvairių salotų ir užpilo joms.
Pomidorams nupjauname viršūnėlę, išskobiame sėklas, pabarstome druska, pipirais, įmušame kiaušinį. Įvyniojame į foliją ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 15-20 min. Kol kepa, paruošiame salotas.
Geras! As kaip tik i sita recepta atkreipiau demesi vienoj storoj senoj knygoj.. O vat stai forelle eme ir isbande! Skanu?
Dar ir knygoje toks receptas yra? Geras. Čia iš studentiško valgiaraščio receptukas, vienas kaimynas vis kepdavosi, kartą pavaišino, patiko, tai ir pati dažnai išsikepu. Man skanu, bet ne visiems keptas pomidoras patinka
Forelle, ar tikrai bandei kepti? 🙂
Netikiu, kad tik 8 min. užtenka.
Iš kur tas 8 min ištraukėte? Kepama 15-20 min, atsižvelgiant į kaiušinio dydį, orkaitės temperatūrą. Po 8 min dar pusžalis bus
Idomus variantas! Bus isbandytas savaitgalio pusryciams. Tada ir suzinosiu, ar man patinka kepti pomidorai :o)
Taip taip yra tokioj senoj labai storoj knygoj French Cooking 🙂
Jurate, jluksiu atisliepimų, nes ne visiems patinka kepti pomidorai, nes suminkštėja, išleidžia sultis.
garbane, dabar vartydama lietuviškų valgių knygą irgi radau panašų receptą 🙂 tik ten dar siūlo sūrio prieš kepimo pabaigą užtarkuoti.
O aš vakar išbandžiau, maniškis didelis kiaušinių i pomidorų gerbėjas. Bet kažkaip keistai gavosi, gal pomidoras per sultingas??? nes kepiau 25 min, o kiaušinio baltymas liko kažkoks poskystis, turbūt nuo pomidoro išskirtų sulčių. bet gal taip ir turėjo būti?
Gal buvo pomidoras sultingas, gerai prinokęs, nes baltymas tikrai nebūna skystas. Yra toks triukas – išskaptuoji pomidorą, pabarstai druska ir kelias minutes palauki, druska ištraukia sultis, jas nupili, o tada muši kiaušinį, čia taip darau jau visai pernokusiais, naminiais
nenupyliau, tas teisybė… Kita kartą žinosiu, ačiū 🙂
Kaip smagiai, aš va kaip tik publikavau pomidorus, kimštus mozzarella 🙂
Nuotrauka labai skani, beveik eičiau vėl su pomidorais žaist :))
paimi pamidoriuka, supjaustai, paimi paprikiuka( aisku jei turi) supjaustai, krapuku, petrazoliu, galop kiausinis. pasuki pasuki i desnia i kaire ir oplia studentiska kiausiniene. 🙂
allegra, pabandyk ir kiaušiniu įdaryti 😉 einu skaityti tavojo recepto.
metaliuk, žinau ir šitą studentišką variantą, skanus, bet neišvaizdus 🙂 nors kartais pasigaminu
O jeigu pabandyti ta pomidora prikrauti mozarelos, baziliko, imusti kiausini ? visai idomu, reikia laukti savu pomidoru 🙂
Improvizacijai ribų nėra. Pomidoras su kiaušiniu arba pomidoras su mozarela labai skanu, kartu nebandžiau.
Man dar patinka ir paprikoje keptas kaiušinis, bet reikia jų dar sulaukti
Forelle,
pabandžiau ir aš http://palpinija.blogas.lt/pusryciai-is-interneto-149.html
Gavosi labai skanu, ačiū už receptą. 🙂
Tavasis dar ir patobulintas 🙂 Džiaugiuosi, kad patiko