Vasarą šį patiekalą gaminau ne vieną kartą. Skaniausia, kai naudojamos ką tik nuskintos, šviežios daržovės iš savo daržo, bet žiemą tenka pasitenkinti ir pirktinėmis bei šaldytomis. Niekada tiksliai nesivadovavau receptu ir dėdavau ką turėdavau, kartais su šparaginėmis pupelėmis, kartais su žirneliais, o kai kada ankštinius ignoruodavau, bet įdėdavau plonai supjaustytų morkų. Skanūs visi variantai.
300 g polentos,
3 česnako skiltelės,
2 svogūnai,
4 nedidelės cukinijos,
220 g šparaginių pupelių,
1 raudonoji paprika,
4 pomidorai, blanširuoti,
1 čili pipiriukas,
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus,
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Česnaką supjaustykite plonomis riekelėmis, svogūnus ir cukinijas supjaustykite griežinėliais, šparagines pupeles, perpjaukite per pus, papriką – strypeliais. Pomidorus blanširuokite, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Čili pipiriuką taip pat labai smulkiai supjaustykite.
Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite svogūnus bei česnakus. Kepkite maišydami pora minučių, tada sudėkite visas likusias daržoves ir čili pipiriuką. Pabarstykite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite apie 25 minutes, kaskart vis pamaišant.
Kol troškinasi daržovės, išvirkite polentą pagal nurodymus ant pakuotės.
Patiekite daržoves uždėję ant polentos.
Šaltinis: Gary Rhodas. Great Fast Food, 2000
0 comments on “Polenta su daržovėmis”Add yours →