Pirmą kartą kepiau nesaldų apkepą iš varškės ir man patiko. Bet patiko labiausiai dėl paprikos, kuri kepdama su cukinija ir jai skonio pridavė ir visą apkepą aromatizavo. Originaliame recepte siūloma įdėti saliamio, kurį aš pakeičiau brokoliais, o vietoj krapų ir svogūnų laiškų, kurių nemėgstu, įdėjau savo mėgstamų petražolių lapelių.
400 g varškės;
1/2 vidutinio dydžio cukinijos;
1/2 saldžios raudonosios paprikos;
1/2 nedidelės galvutės brokolio;
2 kiaušiniai;
2 v. aliejaus;
2 v. manų kruopų;
pluoštelis petražolių;
po žiupsnelį saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių, juodųjų pipirų, druskos;
sviesto, džiūvesėlių formai;
Brokolius išvirti. Papriką ir cukiniją supjaustyti nedideliais kubeliais. Petražoles susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti paprikas, cukinijas ir petražoles, maišant pakepti 3-4 minutes. Ataušinti. Varškę išsukti su kiaušiniais, pridėti manų kruopų, atšalusias daržoves, pagardinti prieskoniais, viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į sviestu pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Šaltinis: adaptuota pagal „Moters savaitgalio virtuvė“: „Rudens gėrybės“, 2007
Labai pavojinga tokius blogus skaityt. Aš dabar noriu tokio paties apkepo.
Teks eit kept, jeigu labai norisi
Esu kepusi nesaldų varškės apkepą su sūriu ir marinuotais grybais – labai labai skanu. O kažkada net kepiau pikantiškus varškėčius (ant keptuvės) su kumpio padažu. Man labai patiko!
Taviškis atrodo labai gerai, net užsimaniau kampo… 🙂
Negaliu jau nė trupinėlio pasiūlyti 🙁 man labai patiko, tai viena jį ir sulapnojau. Čia mano pirmas toksnesaldus bandymas su varške, bet tikrai vykęs, dabar bus galima pratęsti tokių eksperimentų seriją. Gal pabandyti kažką panašaus ir ant keptuvės
puiki nesaldi ideja! o tas darzoves gal galima ir nevirtas ir nekeptas deti? per 40 min gal iskeptu..:) tinguma o be to ir laiko trukumas 😉 (irgi paskui leliukus lakstau, net du)
Gal ir iškeptų, jeigu smulkiau supjaustytum, bet cukinija pati beskonė, o pakepus su paprika prisigeria jos kvapo, skonio, tada visai kitoks ir varškėčio skonis būna. Pakepinimas nelabai ilgai ir užtrunka, vos kelias minutes. Brokolius dėjau likusius nuo pietų, galima ir kitokių turimų daržovių įmesti ar palikti tik cukiniją su paprika
Labai įdomiai. Bet visus eksperimentus vis atidedam, nes namie remontas antras mėnuo, o pasibaigti niekaip negali. Jau pas mane eilėj krūva patiekalų, kuriuos tiesiog trokštu išbandyt, o virtuvė dar vis karo-bado-maro būklėj ://////
Kai baigsis remontai, bus daug maloniau viską išbandyti naujoje virtuvėje. Aš apie naują tik pasvojoju
Kaip tik cukinijų darže priaugo nors vežimu vežk 🙂 Ooo, kaip gerai, kad laiku šį receptuką atradau 🙂
Cukinijos ir pas mane galvos skausmas 🙂 Vis ieškau kokio įdomesnio receptuko, nes įvairūs blynai su ja, jau pradėjo atsibosti
Vakar pabandziau. Skanu 🙂 Tikrai kepsiu dar ne viena karta:)
Džiugu, kad patiko. Tikrai neįprastas, bet skanus kepinys
Bandymas 😀