Labai paprasta pagaminti ir skanu ne tik karšti, bet ir šalti. Galima gaminti ir didelius ir mažus, bet man labiausiai patinka tokie vieno kąsnio ir gražiai žiūrisi. Nepamirškit patiekti su mėgstamu padažiuku.
0,5 kg virtos paukštienos;
100 g šviežios bandelės trupinių;
druskos,
prieskonių;
2 kiaušiniai;
džiūvėsėlių apvoliojimui;
aliejaus kepimui.
Paukštieną sumalti, sudėti duonos trupinius, įmušti vieną kiaušinį ir viską gerai išmaišyti (jeigu masė nelipni, įdėkite dar¬†bandelės trupinių, jeigų jų neturit, galit panaudoti ir džiūvesėlius). Formuoti nedidelius kroketus, merkti juos į plaktą kiaušinį, pavolioti į džiūvėsėlius, tada vėl į kiaušinį ir džiūvėsėlius. Virti aliejuje kol gražiai apskrus ir taps traškūs.
o sutrupinus 100 gramų šviežią bandelę turėsiu 100 gramų šviežios bandelės trupinių, taip?
Taip, kiek sutrupinsi tiek ir turėsi. Aš tai visko dėjau iš akies, be to, bandelės neturėjau, tai džiūvesėlių įpyliau į masę.