Seniai viliojo
pankolių sriuba, bet vis neišsirinkdavau pagal kokį receptą pasigaminti ar su
pupelėmis, ar paprikomis ar pomidorais. Nusprendžiau, kad tiks ir su bulvėm.
Sriubos aromatas labai malonus, skonis – pikantiškas, nes pankolio neužgožia
jokie prieskoniai, tik kitą kartą įdėsiu ir morkos, man jos labai trūko.
Alyvuogių
aliejaus;
2 smulkiai
supjaustytos pankolių galvutės;
3 susmulkintos
česnako skiltelės;
2 susmulkinti
saliero stiebeliai;
1 l sultinio;
2 lauro lapai;
2 mažais
kubeliais supjaustytos bulvės;
1 petražolės
šaknelė;
druskos ir pipirų
pagal skonį.
Į įkaitintą
aliejų suberti česnaką, salierą ir
pankolį. Kelias minutes apkepti. Suberti bulves, įdėti petražolės šaknį, lauro
lapelius, pabarstyti druska, pipirais, gerai išmaišyti ir užpilti sultiniu.
Virti ant nedidelės ugnies kol suminkštės pankolis ir bulvės. Ištraukti lauro
lapus, petražolės šaknį ir sriubą sutrinti. Prieš tiekiant galima truputį
pakaitinti.
Šaltinis:
adaptuota pagal timesonline.com
mmm, sriubyte (: siaip turiu 'sriubu enciklopedija', tai ir ten visokiu gerybiu yra bet vis neprisiruoshiu kazka pasigamint
o kokio dydzio tie pankoliai ir petrazoles shaknis?
Aš viriau pusę porcijos, nes viena valgiau. Pankolis pas mane buvo vidutinio dydžio apie 200 g svėrė iir bulvę paėmiau panašaus dydžio, o petražolės šaknelę nedidelę turėjau, gal mažojo pirštelio dydžio.
kas tas pankolis? neteko girdėti…
Kaip atrodo gali pamatyti čia:
http://www.spauda.lt/help/nature/pankolis.jpg
Tai prieskoninė daržovė, kurios skonis panašus į saldynmedžio ar anyžiaus, ją galima troškinti ir pridėti į padažus, troškinti kaip garnyrą, arba patiekti žalią.
Įdomu, ar brangūs tie pankoliai? Nes šiaip tai skaniai skamba, bet pirkus niekad nesu…
Paskutinį kartą kai pirkau IKI tai kilogramas apie 15 lt kainavo.
Sriuba išbandyta. Su morkom ir be petražolės šaknies. Skanu, ypač tokią šaltą ir lietingą dieną kaip šiandien 🙂