Taip paruošta mėsa (galima naudoti ir kiaulieną) tampa labai minkšta ir skani. Aš dar įbėriau ir smulkintos paprikos.
0,5 kg jautienos (kiaulienos) be kaulo;
2 š. sviesto;
keli smulkinti svogūnai;
druskos;
maltų juodųjų pipirų;
1-1,5 st. vandens.
Mėsą supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėse ant sviesto. Sudėti svogūnus, supilti vandenį ir troškinti nelabai karštoje orkaitėje pusantros valandos, kol mėsa taps minkšta, o iš svogūnų bus pasidaręs padažas. Patiekti su ryžiais, virtomis bulvėmis arba makaronais.
Nelabai suprantu, kam po apkepimo troskinti dar pora valandu, manau to uztektu keptuveje ant mazos liepsnos
Apkepi tik truputį, viduj ji dar lieka žalia, o tada troškinama. Aišku galima ir keptuvėje, bet pabandžiau pagal šį receptą troškinti orkaitėje ir mėsa tapo labai švelni, minkšta. Panašiai juk ir guliašą daro
vakar troskinau mesyte, bet dar saldziarukscio padazo su ananasais idejau, tai liuks gavosi 🙂
tikrai skaniai gaunasi jautiena, ypac¬® jei troskinamas jautienos petukas. Is nugarines jautienos ne taip skaniai gavosi…
Ber receptas is tiesu paprastas ir skaniai "valgomas":)