Atvežė daug morkų, kurių neturiu kur tinkamai laikyti, tai pabijojus, kad nesugestų nusprendžiau iškepti morkų pyragą. Kiek radau receptų, vis ko nors trūkdavo, kol galiausiai radau lietuviškai su ingredientai, kuriuos turėjau. Nežinau kaip turėtų atrodyti iškeptas pyragas, bet kažkodėl tikėjausi puraus, bet jis buvo daugiau šlapias, nors skonis tai tikrai geras. Gal dėl to, kad morkų daugiau dėjau, nes manau, kad tikrai daugiau nei 200 g. Kitą kartą nusipirksiu kitų ingredientų ir pabandysiu kitokį morkų pyrągą, kurie nuotraukoj atrodo purūs. Beje, bananų neturėjau, tai irgi nedėjau.
Prie recepto parašyta, kad suvalgius tokio pyrago organizmas gaus daugiau beta karotino negu sugraužus kelias morkas. Bananų įdaras pyragą praturtina kaliu ir magniu. Be to, šis pyragas – geras ląstelienos šaltinis.200 g tarkuotų morkų,
150 g cukraus,
300 g miltų,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštelis kepimo miltelių,
2 bananai.
2 šaukštus cukraus pakepiname sausoje keptuvėje, kol iš tirps, ir išmaišome su 2 šaukštais karšto vandens. Trynius ištriname su likusiu cukrumi, sumaišome su ištirpintu sviestu, aliejumi. Sudedame morkas, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, tirpintą cukrų ir standžiai išplaktus baltymus. Pusę tešlos sukrečiame į skardą, sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir sukrečiame likusią tešlą. Pyragą kepame 170 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40-50 min.
Šaltinis: www.bitininkas.lt
mm
Pabandziau kepti si pyrageli ir likau suzaveta, labai skanu.
dar nebanziau bet siandien pabandysiu visi apie ji ir tekalba