Įdarui galima naudoti visų rūšių saldžius vaisius ir uogas: braškes, persikus, ananasus, mango ar figas. Galima dar įdėti pasaldinto panyro. Vandenį galima pakeisti jogurtu. Aš kepiau pyragėlius su obuoliais. Padaryti nesunku, o skonis pasakiškas tiek karštų, tiek šaltų.
100 g ištirpinto sviesto;
300 g miltų;
¾ a.š. druskos;
150 ml šalto vandens;
6 vidutiniai obuoliai;
1 ½ a.š. malto cinamono;
½ a.š. malto kardamono;
½ a.š. malto džiovinto imbiero;
6 š. cukraus;
aliejaus kepimui.
Dideliame dubenyje į miltus pirštais įtrinti pusę kiekio ištirpinto sviesto, kad gautųsi mišinys, panašus į rupius miltus. Suberti druską. Po truputį pilkite šaltą vandenį. Užmaišyti tešlą. Jei per lipni, įberti truputį miltų. Minkyti keletą minučių kol taps vienalytė ir tvirta. Paskui suvolioti į rutulį, uždengti drėgnu audeklu ir pusvalandžiui atidėti (1).
Obuolius nulupt ir supjaustyti nedideliais gabalėliais (2). Likusiame kiekyje sviesto 5 minutes maišydami juos pakepti (3). Paskui suberti prieskonius ir cukrų. Sumažinti ugnį ir toliau maišant kepti, kol skystis nuvirs ir masė sutirštės. Sudėti į lėkštę, kad atvėstų (4).
Tešlą dar kartą paminkyti, padalyti į 10 dalių. Kiekvieną iškočioti kaip blyną, dėti viduryje įdaro (5), perlenkti pusiau, gerai užspausti kraštus (6)¬†ir užlankstyti (7).
Kepti fritiūrinėje arba keptuvėje kepti apie 10 min, kol gražiai pagels (8). Patiekti pabarstytus cukraus pudra.
Šaltinis: „Vegetariniai valgiai“
Turėjau kelis atliekamus obuolius ir prisiminiau, kad mačiau čia receptą. Ačiū, pyragėliai skanūs gavosi. Tavo blog'as tikras lobynas. 🙂
Malonu girdėt. Aš šiandien irgi tokių pyragėlių neatsisakyčiau, tik gaila, kad obuolių nėr ;(
Fantastiškas receptas.Begalo bekrašto patiko.Priminė iš Macdonaldo pyragėlius su obuoliais:)Laukiu dar tokių nepakartojamų receptų:D
Tikrai labai skanūs pyragėliai, o ar panašūs į MacDonaldo nežinau, neteko jų ragauti
Forelle, o tu pati juos kepei fritiūrinėje ar keptuvėje? Labai gražiai atrodo! 😉
Ir dar norėjau paklausti – aprašyme parašyta, kad tinka visi saldūs įdarai, bet kaip matau, pati tešla nesaldi, tai turbūt puikiai tiktų ir daržoviniams pyragėliams, ar ne? 🙂
Keptuvėje kepu, turiu tokią nedidelę, tai aliejaus daugiau pripilu ir gaunasi kaip fritiūrinėje 🙂 o tešla universali, galima bet kokius įdarus dėti: ir saldžius, ir daržovių ar mėsos
Redagavo Forelle 2009-01-27 17:05
Ačiū, Forelle, supratau! 😉
o orkaiteje kepti negalima
Galima ir orkaitėje.
o kiek laiko orkaitėje?
Niekad orkaitėje nekepiau, bet manau kokių 25 minučių užteks