Mithe samosa arba indiški pyragėliai su vaisiais

Įdarui galima naudoti visų rūšių saldžius vaisius ir uogas: braškes, persikus, ananasus, mango ar figas. Galima dar įdėti pasaldinto panyro. Vandenį galima pakeisti jogurtu. Aš kepiau pyragėlius su obuoliais. Padaryti nesunku, o skonis pasakiškas tiek karštų, tiek šaltų.

100 g ištirpinto sviesto;

300 g miltų;

¾ a.š. druskos;

150 ml šalto vandens;

6 vidutiniai obuoliai;

1 ½ a.š. malto cinamono;

½ a.š. malto kardamono;

½ a.š. malto džiovinto imbiero;

6 š. cukraus;

aliejaus kepimui.

Dideliame dubenyje į miltus pirštais įtrinti pusę kiekio ištirpinto sviesto, kad gautųsi mišinys, panašus į rupius miltus. Suberti druską. Po truputį pilkite šaltą vandenį. Užmaišyti tešlą. Jei per lipni, įberti truputį miltų. Minkyti keletą minučių kol taps vienalytė ir tvirta. Paskui suvolioti į rutulį, uždengti drėgnu audeklu ir pusvalandžiui atidėti (1).

Obuolius nulupt ir supjaustyti nedideliais gabalėliais (2). Likusiame kiekyje sviesto 5 minutes maišydami juos pakepti (3). Paskui suberti prieskonius ir cukrų. Sumažinti ugnį ir toliau maišant kepti, kol skystis nuvirs ir masė sutirštės. Sudėti į lėkštę, kad atvėstų (4).

Tešlą dar kartą paminkyti, padalyti į 10 dalių. Kiekvieną iškočioti kaip blyną, dėti viduryje įdaro (5), perlenkti pusiau, gerai užspausti kraštus (6)¬†ir užlankstyti (7).

Kepti fritiūrinėje arba keptuvėje kepti apie 10 min, kol gražiai pagels (8). Patiekti pabarstytus cukraus pudra.

Šaltinis: „Vegetariniai valgiai“

11 comments on “Mithe samosa arba indiški pyragėliai su vaisiaisAdd yours →

  1. Turėjau kelis atliekamus obuolius ir prisiminiau, kad mačiau čia receptą. Ačiū, pyragėliai skanūs gavosi. Tavo blog'as tikras lobynas. 🙂

  2. Fantastiškas receptas.Begalo bekrašto patiko.Priminė iš Macdonaldo pyragėlius su obuoliais:)Laukiu dar tokių nepakartojamų receptų:D

  3. Forelle, o tu pati juos kepei fritiūrinėje ar keptuvėje? Labai gražiai atrodo! 😉
    Ir dar norėjau paklausti – aprašyme parašyta, kad tinka visi saldūs įdarai, bet kaip matau, pati tešla nesaldi, tai turbūt puikiai tiktų ir daržoviniams pyragėliams, ar ne? 🙂

  4. Keptuvėje kepu, turiu tokią nedidelę, tai aliejaus daugiau pripilu ir gaunasi kaip fritiūrinėje 🙂 o tešla universali, galima bet kokius įdarus dėti: ir saldžius, ir daržovių ar mėsos

    Redagavo Forelle 2009-01-27 17:05

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*