…arba pyragėliai su feta, kumpiu ir alyvuogėm. Receptą buvo pažadėjusi, ir pažadą ištesėjo shiny (jos receptas čia). Galėjau kepti ir didelį pyragą, bet kadangi valgytojų buvo nedaug, tai nusprendžiau, kad geriau maži pyragėliai. Pateikiu pyrago receptą skirtą 25 cm skersmens, apvaliai kepimo formai.¬†O 6 pyragėliams naudojau pusė normos tešlai skirtų produktų ir apie trečdalį įdarui skirtų. Nuotrauka nelabai pavykusi, bet skubėjom žiūrėti Eurovizijos ir nebuvo kada terliotis 🙂
300 ml miltų;
125 g sviesto (kambario temperatūros);
2-3 š. vandens;
200 g kumpio;
200 g fetos;
alyvuogių (turėjau žalių, tai jas ir naudojau);
300 ml pieno;
3 kiaušiniai;
malti juodieji pipirai.
Miltai su sviestu ištrinami iki trupinių, įpilama vandens ir užminkoma trapi tešla. Tešla plonai iškočiojama ir ja išklojamas kepimo indas, subadoma šakute. Indas dedamas į orkaitę ir kepama 15 min 200 0C (jeigu maži pyragėliai – užtenka 10 min).
Įdarui supjaustomas kumpis, sūris ir alyvuogės. Išplakamas pienas su kiaušiniais ir juodaisiais pipirais. Į tešla išklotą indą dedamas kumpis, sūris ir alyvuogės,¬†po to viskas užpilama kiaušinių plakiniu.
Kepama 35-40 min 200 0C temperatūroje (mažiems pyragėliams užtenka 20-25 min.).
o, koks idomus patobulinimas (: skaniai pavalget?
Labai 🙂 Tik man skanesni buvo šalti, nei šilti, gal kad sūrumas ne taip jautėsi.
Redagavo Forelle 2007-05-13 11:50
Įdomus dalykas. Man tik rodosi, jog skonis gali kiek priminti kiaušinienę. Išsklaidyk mano dvejones.
Išsklaidysiu abejones 🙂 Kiaušinio visai nesijautė, tik sūris su kumpiu. Be to 6 pyragėliams, užteko 1 kiaušinio ir 100 ml pieno, tai kai sudalini, tai tikrai to kiaušinio daug nesigauna. Aš iš pradžių bijojau, kad per skyta, bet iškepė labai gražiai, viršuj užsidėjo plutelė