Vieno žmogaus prašymu, įdedu šių maltinių receptą, nes vis kol grįžta namo, pamiršta kaip reikia kept J Masę jiems užmaišau ryte, o paskui grįžus pietų telieka tik pasikept, kas tetrunka 10-15 min. Be to, skanūs jie ir šalti. Proporcijų tiksliai nežinau, visada dedu iš akies, priklausomai kiek maltos mėsos turiu. Labai skanu pagal šį receptą daryti kepsnelius iš vištos krūtinėles, tik tuomet ją reikia ne sumalti, o supjaustyti kubeliais.
400-500 g maltos mėsos (tinka ir kiauliena, ir jautiena ar maišyta);
svogūnas;
česnakas;
malti juodieji pipirai ir/ar kiti mėgstami prieskoniai;
druska;
2-4 š. krakmolo;
2 kiaušiniai;
100-150 ml majonezo.
Į maltą mėsą sudedam smulkiai supjaustytus svogūnus, česnaką, prieskonius, krakmolą. Įmušam kiaušinius, gerai išmaišome ir sudedam majonezą (žiūrėti, kad masė nebūtų per skysta; pati naudoju „Vilniaus“ majonezą). Viską išmaišom ir paliekam šaldytuve nors pusvalandį pasimarinuoti.
Įkaitintuose riebaluose dedam šaukštą paruošos masės ir kepam kol gražiai apskrunda.
che, tavo blogą galima skaityti tik pavalgius 🙂
AS TAU PRITARIU
labai negrazei atrodo
Pirmosios fotografijos pas mane tikrai nėra gražios ir patiekalai labai viliojantys. Bet jau baigiu viską perfotografuot ir kada nors viską pakeisiu
O man labai graziai atrodo. Aciu uz recepta.
taip, lb skanu tie kesnelei is smulkintos mesytes:)))))
Kepiau keletą kartų – labai paprasta ir tikrai labai skanu! Ačiū labai už receptą.
gerai kad pats moku forma padaryt,nes cia atrodo kaip ant baikes daryta…
Tai ant greičio ir daryti. Masė gaunasi skysta, tai su šaukštu į aliejų, kelios minutės ir jau valgai.
Katik pasigaminau shitu maltinuku…..tikrai labai skanu ir paprasta padaryti…..Aciu…
Ieskojau kokio naujo recepto, bet negaliu neparasyti tiems, kuriems vaizdas negrazus atrodo. Kokis skirtumas kaip atrodo, jei neturit ko nors naudingo parasyti, tai nerasykit visai, nes atrodo, kad rasot tik tam, kad pasisaipyt. Zemas lygis…
dar tiktu morkyciu itarkuot ir imbiero saknies 🙂