Šiuo pyragu mane vaišino LostAngels, kai pas ją buvau svečiuose. Nors alyvuogių nemėgstu, šiame pyrage jos labai dera ir nesijaučia jų specifinio skonio. Galima naudoti ir žalias ir juodas alyvuoges, šįkart naudojau juodas, nes¬†visų nesunaudojau virdama sriubą ir daug gražiau atrodo.
100 g aliejaus;
100 g alaus arba balto vyno;
4 kiaušiniai;
250g miltų;
15g kepimo miltelių;
150 g alyvuogių;
150 g fermentinio sūrio sutarkuoto per burokine tarka;
150 g kumpio; (įdėjau tikrai daugiau)
Įkaitinti orkaitę iki 1800C. Paruošti kepimo formą.
Aliejų, kiaušinius ir alų išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti (turi gautis tiršta tešla). Į tešlą suberti tarkuotą sūrį, griežinėliais pjaustytas alyvuoges ir smulkiai supjaustytą kumpį. Gerai išmaišyti, supilti į kepimo formą ir keti 30-40 min. Atšaldyti orkaitėje.
kažkaip toks vaizdas kad kumpelio daugiau 😀 o gal tik taip atrodo :))
Tikrai daugiau 🙂 Parašiau prie recepto, kad daugiau dėjau. Neturiu svarstyklių, tai kai pripjausčiau… Gerai, kad visko nesudėjau 😀 Bet skaniau su daugiau kumpio
Pabandysiu ir aš 🙂
heh, kaip tik skaiciau kramtydama kumpio pyraga, tiesa, manishkio teshla gaminama is sviesto ir miltu (ir pakepama atskirai, po to sudedama kumpis suris alyvuoges ir uzpilama pieno+kiausiniu plakiniu), o suri naudoju ne fermentini o Feta, pjaustau kubeliais (: niamniam
reiks ir man gal kadanors kulinarini irasha i bloga idet, kai turesiu grazia pyrago nuotrauka
Gali įdėti ir be nuotraukos. Išbandysiu ir nufotografuosiu. Nes labai jau skaniai skamba aprašymas
ikalbejai (: bus!
ale kaip gerai atrodo !!!
Na nezinau gal as negerai ka nors padariau bet pyragas gavosi tiiikrai labai enskanus ismesti gavau visa
O kas tiksliai nepatiko? Gal koks skonis per daug vyravo?
Redagavo Forelle 2009-01-27 19:35
Nezinau, gal as per daug alyvuogiu pridejau..ar tas suris kazkaip netiko