Klevų sirupu glazūruota kiaulienos išpjova

Pirmasis bandymas panaudoti klevų sirupą ne tik blyneliams, košėms ar ledams pagardinti. Patiko, bet norėjosi, jog glazūra labiau jaustųsi. Kitą kartą reikės naudoti mažesniais gabalėliais supjaustytą mėsą.

Picture 115_WM

1 kiaulienos išpjova;

druskos ir maltų pipirų pagal skonį;

1 š. aliejaus;

1/3 puodelio klevų sirupo;

2 a.š. Dižono garstyčių;

1-2 česnako skiltelės, sutrintos;

1 a.š. smulkinto šviežio imbiero.

Išpjovą ištrinti druska ir pipirais, apkepti įkaitintame aliejuje.¬† Puodelyje sumaišyti klevų sirupą, garstyčias, smulkintą česnaką ir imbierą.¬† Supilti į keptuvę ir kepti vis vartant, kol mėsa iškeps ir pasidengs sirupo glazūra.

Šaltinis: adaptuota pagal foodnetwork.com rastą receptą

Picture 098_WM

17 comments on “Klevų sirupu glazūruota kiaulienos išpjovaAdd yours →

  1. Čia vyrui neužteko glazūros tik ant šonų 🙂 jam norėjosi, kad daugiau jaustųsi saldumo, atseit reikėjo supjaustyti mėsą apie 2 cm storio gabaliukais ir tada apkepti, kad visur tolygiai pasiskirstytų. Klevų sirupas nesusigėrė, tik kaitinant dalis išgaravo, norėjo, jog daugiau liktų padažo užsipilti.

  2. mm, atrodo tikrai šauniai 🙂 bė galo mėgstu klevų sirupą. Puikus panaudojimas!

    Aš visada randu klevų sirupo „Iki“ parduotuvėj. Ne pačioj didžiausioj netgi.. Toks gražus buteliukas būna.

  3. Vilniuje nežinau kur, bet Kaune būna IKI parduotuvėse (ieškoti prie sirupų, cukraus) ir Rimi parduotuvėje. Dar galima ekologiško nusipirkti „Sveikatos dovanose“

  4. Rūtuliuk, mes irgi klevų sirupą labai mėgstam. Kai atradom prieš kelis metus, tai dabar visada jo turim 🙂 kai pagaliau išdrįsau kitur jį panaudoti ir patiko, tai manau išbandysiu ir kitus išsisaugotus receptus su juo. Tik galėtų jis nors kiek pigesnis būti

  5. 250 ml ekologiško apie 23 lt, neekologiško – 15-20 lt. Bet pas mus jis labai greitai nyksta, vyras ant blynų ar varškėčių trečdalį ir susiverčia

  6. Maniškis jau pripratintas prie tokių derinių, dabar net pats reikalauja, kad paruoščiau mėsos su vaisiais ar medumi, tik tabu yra džiovintos slyvos, su jomis net neragauja

  7. Pabandyk paslėpti slyvas po obuoliais 😉 buvo pas mane toks receptas vištienos filė su obuoliais ir slyvomis – tai jei viska smulkokai sukaposi, piriuku įmesi, gal pavyks apgaut ;D

  8. Nepavyko paslėpti net su abrikosais. Jam iškart spalva įtartina būna. Turbūt aš vienintelė paruošianti ypatingai progai kažką „siaubingo“, t.y. su jo nemėgstamu produktu

  9. Grybai su slyvomis? Man atrodo jau aš pati nevalgyčiau 😀
    Geriau iš vis jų vengti, tada nors nematai perkreipto veido, kai darbuojasi su peiliu ir šakute, bandydamas, visas jas iškrapšyti, ir negirdi, kad kur mano protas tokią neąmonę dėti, geriau jau sūrio būčiau įsukus…

  10. Ka tik kepiau sestadienio pietums. Tik truputi pakoregavau marinata, pyliau citrinos sultis, klevu sirupa, daug petrazoliu ir svogunu laisku, alyvuogiu aliejaus. Kepdama vis ant virsaus pyliau klevu sirupa, todel skonis gavosi pasakiskas. Iskepusi padejau ant padeklo, supjausciau – ziuriu mesa viduryje dar siek tiek raudona, tai apkepiau trumpai gabaliukus jau supjaustytus, supyliau marinata ir patroskinau. Labai labai skanu 🙂 aciu 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*