Labai aromatingas, sultingas ir skanus kepsnys. Gaminant, reikėtų naudoti ką tik sumaltus prieskonius, kurie ir suteikia mėsai aromatingumo. Tinkamiausia yra kiauliena, aš ruošiau iš nugarinės, bet galima iš bet kurios dalies. Tinka kepti ne tik orkaitėje, bet ir grilyje.
Prieskonių mišiniui:
Žvaigždinio anyžiaus,
pankolio sėklų;
cinamono;
sičuano pipirų (neturint galima keisti juodaisiais);
gvazdikėlių;
baltųjų pipirų;
malto imbiero.
Marinatui (~350 g mėsos):
40 ml balto sauso vyno;
1-1,5 š. prieskonių mišinio;
1 š. aliejaus;
1 a.š. cukraus arba medaus;
1 smulkiai supjaustyta skiltelė česnako;
3 š. sojos padažo.
Atskirai sumalti visus prieskonius ir padaryti mišinį, kuriam juos imti tokiom proporcijom:
1,5 a.š. žvaigždinio anyžiaus,
2.5 a.š. pankolio sėklų;
1,5 a.š. cinamono;
0,5 a.š. sičuano pipirų;
0,5 a.š. gvazdikėlių;
0,5 a.š. baltųjų pipirų;
0,5 a.š. malto imbiero.
Marinatui visus produktus sumaišome. Mėsą dedame į tvirtą maišelį, užpilame marinatu, gerai pasklaidome ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms. Kas kažkiek laiko, galima mėsą
pavartyti, kad tolygiau įsigertų prieskoniai. Išėmus, dėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti 40-60 min, priklausomai nuo gabalo dydžio. Likus 10-15 min iki kepimo pabaigos, foliją nuimti.
jetau kaip gražiai tie visi prieskoniai atrodo (: mesytė irgi, aišku
Prieskoniai gražiai atrodo kol nesumaišyti. Sumaišyti jau nelabai 🙂 Bet užtat skonis – fantastiškas
Labai tiktų pragaro virtuvės desertų konkursui 🙂
Kroviau, ant pragaro virtuvės fabriko. Pagarba forelei!
Man irgi labai patiko prieskonių foto. Ir išvis foto pas Forelle tai kaip pas profesionalią fotografę!
Forelle, atrašinėjau tau savo bloge, kad nėra ant LT ekologiškos kalakutienos, deja. Ten tik supakuota į žalią pakuotę ir parašyta Linea Vitalis, tas maximos brandas skirtas pažymėti neva tai tuos produktus, kuriuos sveika valgyti. Atrodo apgaulingai, nes labai panašu į seną jų ekologinių prekių žymėjimą. Bet dabar pakeitė, tai bus aiškiau 😉
Ačiū, bet nesu profesionalė, tik mėgėja ir tobulėt dar oi kaip reikia.
Nepastebėjau, kai atrašei, apagavo mane vadinasi maxima, nors kitą kartą specialiai pažiūrėsiu nes tikrai prisimenu, kad buvo taip parašyta, bet ar nebus tik ant lapuko su kaina taip užrašyta? juk jie mėgsta
Forelle, o tu prieskonius mali kavamalėje ar kokiu kitu būdu? 🙂
Malu smulkintuvėje, magic bullet ar kaip ten vadinasi. Susimala gana gerai, tik va indelis jau tik tam ir naudojamas, nes visas susibraižė nuo prieskonių, įsigėrė jų 🙁 tėvai kavamalėje mala, mano manymu daug patogiau, mažesnius kiekius galima sumalt ir gerai išsivalo.
O šis aprašytas priekonių kiekis kokiam mėsos kiekiui buvo naudojamas?
Apie 350 g mėsos gabaliukui naudojamas 1-1,5 šaukšto mišinio. O gaminant pagal aprašymą, gausis tikrai daugiau, liks ir dar porai kartų
Ačiū, labai už greitą atsakymą 🙂 pati mėsos nevalgau bet šeimynai tenka gaminti….
dar toks klausimas kur radot sičuano pipirų ir pankolio sėklų?
Kai gaminau šį kepsnį Sičuano pipirų neturėjau, keičiau juodaisiais, aišku skonis labai skiriasi kur juodieji, kur Sičuano. Dabar jų įsigijau http://www.delona.lt parduotuvėje. Ten yra ir pankolio sėklų, nors jo galima rasti bet kokioje prieskonių parduotuvėlėje
na aš gyvenu kaune tai prieskonių parduotuvėje paklausus apie tuos pipirus ir pankolio sėklassako per daug mandriai norit 🙂
Aš irgi kaunietė 🙂 pankolio sėklas pirkau ar tai senamiestyje esančioje prieskonių parduotuvėje (šalia požeminės perėjos) ar tai bazėse. Pipirų niekur neradau, dabar parsisiunčiau. O šiaip daug retesnių prieskonių galima nusipirkti pas krišnaitus. Kur jų centras yra Savanorių pro. pradžioje, kieme stovi kioskelis, ten prekiaujama. Bet labai sneiai ten buvau, net nežinau ar tebėra.
hmm toje senamiesčio prieskonių parduotuvėje buvau deja… o vat gal gali konkrečiau pasakyti tai kur tas koskelis randasi?
Nuo laisvės alėjos kylant į kalną Savanorių prospektu, kairėje pusėje yra kažkoks centras, berods 37 namo numeris, tai va ten už to namo ir stovi. Bet buvau beveik prieš pora metų
o žvaigždinis anyžius gal kitaip kaip nors dar vadinamas?
Negirdėjau, kad kitaip vadintų. Šitą tai tikrai pirkau bazių 5 sandėlyje esančioje prieskonių parduotuvėje. Bet dabar man atrodo ir kitur pasirodė, nes į karštą vyną dedami, arbatas. Tik malami kiauteliai, ne sėklytės
ačiū už pagalbą, viską radau išskyrus sičuano pipirus.. kaip matau reiks užsisakyti ir bandyti kitą kartą daryti su šiais pipirais 🙂
Nėr už ką, pati labai vargau, kol susirankiojau visus prieskonius. Bet man tas mišinys labai patiko