Pas Rūtuliuką rastas labai labai skanių keksiukų receptas bus įtrauktas į dažniau gaminamų sąrašą. Šiaip man nesiseka keksiukai, pyragai, į kuriuos įeina pienas (o gal nepatinka jų tekstūra, pripratus prie sviestinių), bet šie lyg ir pavyko, tik norėjosi, kad būtų labiau iškiltų.
18 keksiukų:
1 ¾ puodelio miltų;
½ puodelio cukraus;
4 a.š. kepimo miltelių;
¾ puodelio kakavos miltelių;
½ puodelio kokoso drožlų + pabarstymui;
½ a.š. druskos;
½ puodelio razinų;
½ puodelio tamsaus romo;
2 kiaušiniai;
1 puodelis pieno;
125 g ištirpinto sviesto.
Razinas užpilti romu ir mirkyti dvi valandas.
Sumaišyti išsijotus miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Įmaišyti kokoso drožles ir cukrų. Kitame inde išplakti ištirpintą sviestą su pienu ir kiaušiniais. Įmaišyti razinas su romu. Maišant šaukštu supilti sausus ingredientus. Dėti tešlą į keksiukų formeles, pabarstyti kokoso drožlėmis ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
visų pirma skubu pasidžiaugt atsinaujinusiu, pavasarišku, dailiu blogu 🙂
ir dar labai džiugu, kad vis tik pabandei šiuos keksiukus.
O dėl neiškilimo, tai gal galima kepimo miltelių dėt daugiau?
Taip, jau pats laikas buvo pasikeisti, kai taip už lango šviesu ir gera.
Gal kepimo miltelių reikėjo dėti ir daugiau, kad iškiltų, nes man atrodo aš net rekomenduojamos normos nedėjau, iš akies įpyliau truputį. Kitą kartą reikės tiksliau matuoti
Super atrodo blogas. Net nepažinau.
Klausimas, kodėl keksiukai man kitą dieną sukietėja?
Aš visada keksiukus uždengiu nakčiai, tai nepastebėjau, kad sukietėtų.
taip, keksiukai linkę sukietėt.. išvis, geriausia juos vartot iškart..
Kad jie dažniausiai antros dienos ir nesulaukia 🙂
noriu kaip ką gamint iš tavo receptų ir suabejojau, kokios talpos yra puodelis? 🙂
1 puodelis – 237 ml
Puikus pavasariškas atsinaujinimas 😉 O ir tie keksiukai net kvepia per monitorių 🙂
Einu pasiknisti cheesecake brownies recepto 🙂
Keksiukai gėris. O dėl pieno tai tikrai nebijok jo naudoti. Aš dažniausiai tešlą darau iš akies. Tai jei miltų imi du puodelius, pieno reikia vieno. Po to 2-3 kiaušiniai, geras šaukštelis kepimo miltelių, mažiausiai 90g lydyto sviesto, o visa kita priklauso nuo fantazijos.
Jei labiau mėgsti tokius keksiukus, kaip parduotuvėje – išabandyk mano paskutinius http://gpmagija.blogspot.com/2009/04/balti-keksiukai.html . Aš pati buvau maloniai nustebinta rezultatu 🙂
Nežinau ar čia pienas kaltas, ar mano orkaitė, nes neaišku kokia temperatūra, bet kelis kartus kepiau gaminius su pienu ir man jie tokie „blyniški“ gavosi, visai neiškilo. Tik galvoju gal jie man nepavyko, nes be sviesto būdavo? Nes šie keksiukai kaip ir neblogi gavosi?
Niekad nekepiau keksiukų be sviesto. O ir keksiukų knygelėje visi receptai su sviestu arba aliejumi (Paragauk. Bandelės. Angl. Muffins) Tai galbūt dėl to, kad jokių riebalų nedėjai ir nesigavo.
Tik kelis kartus ir tekepiau, kiek pamenu į keksiukus įėjo simboliškai aliejaus, o va į lakštuose lyg visai nebuvo riebalo. Bet kad svarbiausia kitiems pavykdavo, aš kaltinu orkaitę, juk ten net neaišku kokia temperatūra