Labai labai
saldus pudingas, užtenka nedidelio gabalėlio, kad pasisotintum, bet vis norisi
dar. ¬†Man pasirodė, kad pačiai tešlai
trūksta kažkokio skonio, tai kitą kartą gamindama įdėsiu ar šokolado drožlių ar
kakavos miltelių.
175 g minkšto
sviesto;
4 dideli
obuoliai;
130 g cukraus;
3 kiaušiniai;
150 g miltų
(naudojau rupius kvietinius, nes kitų neturėjau);
1 a.š. kepimo
miltelių;
Padažui:
175 g rudojo
cukraus;
125 g sviesto;
200 g
grietinėlės.
Obuolius nulupti
ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Keptuvėje ištirpinti 25 gramus sviesto ir
kelias minutes pakepti. Suberti 1 šaukštą cukraus ir dar pakepti, kol jis
išsilydys.
Padažui visus
produktus sudėti ir pakaitinti kol užvirs. Pavirti 2-3 minutes.
Likusį sviestą
(150 g) išplakti su cukrumi iki vientisos purios masės. Vieną po kito plakant
sudėti kiaušinius, supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Pudingo indą
ištepti sviestu, sudėti obuolius, užpilti trečdaliu padažo ir gražiai
išskirstyti tešlą. Uždengti, dėti į didesnį puodą, į kurį iki pusės pudingo
indo pripilti verdančio vandens, uždengti ir virti 1,5 valandos. Kas 15-20
minučių, papildyti nugaravusį vandenį.
Pateikti su
karštu karameliniu padažu.
Šaltinis:
bbcgoodfood.com
mmmmmmmm… Labai skaniai atrodo… Reiks pabandyti ir man tokį pasidaryti.
Turetu but lb skanu bet pas mane orkajte nevejkia.gal turit receptu kur be orkajtes pasigamint skanumynu galima?
Šiam pudingui pagaminti kaip tik orkaitės ir nereikia. Antrą kartą ruošiant, dėjau dar pora šaukštų kakavos, tada buvo dar skaniau (nereikalavo tiek daug padažo) ir gražiau atrodė.
O be orkaitės tikrai galima išsiversti, ypač jeigu turi garų puodą, nors gerai tinka ir į paprastą didelį puodą įdėtas tinkliukas.
Garuose ruošti pyragai:
http://forelle.blogas.lt/430798/garuose-ruosti-bananiniai-pyrageliai.html
http://forelle.blogas.lt/425591/garuose-ruostas-surio-pyragas.html
http://forelle.blogas.lt/399721/garuose-ruostas-sokoladinis-pyragas.html
Saldumynai verdami aliejuje:
http://forelle.blogas.lt/464351/churros.html
http://forelle.blogas.lt/418930/bananu-spurgutes.html
http://forelle.blogas.lt/377775/bananai-tesloje.html
http://forelle.blogas.lt/308112/mithe-samosa-arba-indiski-pyrageliai-su-vaisiais.html
http://forelle.blogas.lt/291441/obuoliai-tesloje.html
http://forelle.blogas.lt/236087/varskes-spurgos.html
O čia kiti desertukai:
http://forelle.blogas.lt/407073/kukuruzu-lazdeles-su-irisais.html
http://forelle.blogas.lt/334812/brigadeiro.html
http://forelle.blogas.lt/245141/tinginys.html
Skanaus