Kalakutienos suktinukai su daržovėmis

Dar viena improvizacija suktinukų tema, iš to ką radau šaldytuve. Gražiai
atrodo ir skanūs, o¬† paruošti tikrai
nesudėtinga.


400-500 g kalakuto krūtinėlės;
2 vidutinės morkos;
1 raudonas pipiras;
2-3 š. šviežių smulkintų petražolių;
prieskonių paukštienai;
1 š. sviesto;
5-6 š. aliejaus;
1 nedidelis svogūnas;
keli juodųjų pipirų grūdeliai;
druskos;
vištienos sultinio.

Morkas nuskusti ir supjaustyti pailgomis juostelėmis. Jas apkepti svieste,
tada įpylus vandens kelias minutes patroškinti.
Kalakuto krūtinėlę supjaustyti į 4-5 gabalus ir plonai išmušti. Pabarstyti
prieskoniais, viename gale dėti smulkintų
petražolių lapelių, per vidurį – morkų juosteles, toliau – pipiro
juostelę (1). Suktinuką sukti pradedant nuo petražolių pusės ir sutvirtinti dantų
krapštukais (2).

Suktinukus apkepti įkaitintame aliejuje, kartu įpjaustyti ir raudonojo
pipiro griežinėlių. Išimti¬† pagaliukus ir
sudėti į kepimo indą, užpilti sultiniu, pasūdyti, įberti pipirų, įmesti
supjaustytą svogūną. Uždengti folija ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30
min. Likus 10 min iki kepimo pabaigos, foliją nuimti.

5 comments on “Kalakutienos suktinukai su daržovėmisAdd yours →

  1. Kad spalvos patriotiškos pamačiau tik nuotraukoje 🙂 o gamindama ir valgydama apie tai net nepagalvojau

  2. Labai šaunu 🙂 Tėvai augina kalakutų ir vis galvojau, kaip čia gražiau krūtinėlę paruošus. Norisi nustebinti šeimyną. Dėkui. Sėkmės tau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*