Dar viena improvizacija suktinukų tema, iš to ką radau šaldytuve. Gražiai
atrodo ir skanūs, o¬† paruošti tikrai
nesudėtinga.
400-500 g kalakuto krūtinėlės;
2 vidutinės morkos;
1 raudonas pipiras;
2-3 š. šviežių smulkintų petražolių;
prieskonių paukštienai;
1 š. sviesto;
5-6 š. aliejaus;
1 nedidelis svogūnas;
keli juodųjų pipirų grūdeliai;
druskos;
vištienos sultinio.
Morkas nuskusti ir supjaustyti pailgomis juostelėmis. Jas apkepti svieste,
tada įpylus vandens kelias minutes patroškinti.
Kalakuto krūtinėlę supjaustyti į 4-5 gabalus ir plonai išmušti. Pabarstyti
prieskoniais, viename gale dėti smulkintų
petražolių lapelių, per vidurį – morkų juosteles, toliau – pipiro
juostelę (1). Suktinuką sukti pradedant nuo petražolių pusės ir sutvirtinti dantų
krapštukais (2).
Suktinukus apkepti įkaitintame aliejuje, kartu įpjaustyti ir raudonojo
pipiro griežinėlių. Išimti¬† pagaliukus ir
sudėti į kepimo indą, užpilti sultiniu, pasūdyti, įberti pipirų, įmesti
supjaustytą svogūną. Uždengti folija ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30
min. Likus 10 min iki kepimo pabaigos, foliją nuimti.
ale kokios spalvos patriotiškos.. super ((:
Kad spalvos patriotiškos pamačiau tik nuotraukoje 🙂 o gamindama ir valgydama apie tai net nepagalvojau
labai graziai atrodo patiekalas!
O jau koks grožis!!!
Labai šaunu 🙂 Tėvai augina kalakutų ir vis galvojau, kaip čia gražiau krūtinėlę paruošus. Norisi nustebinti šeimyną. Dėkui. Sėkmės tau.