Kai paragavau šių duoniukų (kiti dar krekeriais ar traškučiais vadina), susidomėjau kur jų galima nusipirkti ir labai nustebau, kad jie labai paprastai gaminami, o skonis pasakiškas. Aišku, jeigu mėgstat kmynus. Į tešlą galima įdėti ir džiovintų žolelių (mairūno, baziliko, ar peletrūno), tada išgaunami vis kitokie skoniai. Jeigu kepama be kepimo miltelių, tuomet sakė, skonis dar kitoks būna ir duoniukai tampa traškesniais. Beje, neturint kepimo miltelių, galima pilti gazuotą mineralinį vandenį. (Nuotrauka nėra labai jau kokybiška, bet kitą kart kai kepsiu, pasistengsiu gražiau nufotografuot).
1 st.miltų;
0,5 st.kviečių sėlenų;
1 kaupinas šaukštas kmynų;
0,5 a.š.kepimo miltelių;
1 a.š. druskos;
Vanduo;
Aliejus kepimui.
Visus sausus ingredientus sumaišome, įpilame vandens tiek, kad gautųsi standi tampri tešla ir minkome apie 5 minutes, kol tešla taps vienalytė ir elastinga. Paliekama nors pusvalandį pastovėti. Po to, iškočiojame tešla 0,5-1 cm storio sluoksniu ir supjaustome rombais.
Dėkite tešlos rombus į įkaitusį aliejų ir kepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Iškepusius išgriebti iš aliejaus ir dėti ant grotelių ar popierinių servetėlių. Valgyti ataušusius.
Tinka prie sriubos, daržovių patiekalų, sūrio ir pan. Arba valgomas kaip atskiras užkandis.
0 comments on “Indiški duoniukai”Add yours →