Įdaryta cukinija

Kaip pastebėjau, labai padaugėjo paieškų su raktiniu žodžiu „cukinija“, tai
dar vienas receptukas su jomis – įdarytos cukinijos (bloge galima rasti blynelius, cukinijas tešloje ir
sriubą). Įdaras priklauso nuo jūsų fantazijos ir turimų produktų, šios buvo
įdarytos morkomis ir kalakutiena.

2 nedidelės cukinijos;
1 vidutinė morką;
½ svogūno;
1 skiltelė česnako;
300 g maltos kalakutienos;
1-2 š. pomidorų pastos;
4-6 š. tarkuoto parmezano;
džiovinto baziliko, juodųjų pipirų, druskos.

Cukinijoje padaryti išpjovą (smailėjančią į vidų) ir pašalinti sėklas.
Svogūną, česnaką smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje, sudėti maltą
kalakutieną, prieskonius, druską ir apkepti. Nuėmus nuo ugnies, įmaišyti
pomidorų pastą, parmezano sūrį.

Morkas sutarkuoti burokine tarka ir patroškinti. Išskobtos cukinijos vidų
iškloti morkomis, tada sudėti paruoštą įdarą, uždengti išpjauta dalimi, dėti į
aliejumi pateptą kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 15- 20
min.


13 comments on “Įdaryta cukinijaAdd yours →

  1. Radau šiokią tokią senesnę nuotrauką (nesusiprotėjau gamindama aiškiau nufotografuot). Tai matosi kaip išpjova padaryta ir kai ją pjauni, tai darai, jog smailėtų link vidurio, kad paskui gražiai išsiimtų ir būtų galima sėklas išskobt. Paskui viską uždengi tuo dangteliu. Tik reikia per daug įdaro neprikraut, nes paskui nesilaikys, nebent kaip nors smgeitukais pritvirtinsit
    Kai jauna maža cukinija, valgoma su žieve, jeigu nenorii, galėsi iškeptos nevalgyt, gražiai ji ten nusilupa

    Redagavo Forelle 2008-08-12 09:31

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*