Grūdų blynai

Vakar kepiau grūdų blynus. Gavosi labai skanūs, visiems patiko, nespėjau recepto diktuoti J . Daug kas nusprendė receptūrą patobulint įdedant smulkiai pjaustytų svogūnų ir mėsos prieskonių, tuomet skonis nuo mėsos kotletų nesiskirs.

kviečiai;

miltai;

vanduo;

druska,

prieskoniai,

aliejaus kepimui.

Kviečiai mirkomi visą parą (galima ir ilgiau), tuomet 15 minučių paverdami ir sumalami su mėsmale (naudojau smulkiausią tinklelį). Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepti kol gražiai apskrus.

0 comments on “Grūdų blynaiAdd yours →

  1. Skonis priklauso ir nuo prieskonių. Įdėjus mėsai skirtų prieskonių, kai kurie net nesuprato, kad čia iš grūdų. Galima valgyti ir vienus, bet skanu su pomidorų padažu (gaminuosi pati iš pomidorų pastos ir įdedu mėgstamų prieskonių) ar/ir daržovių salotomis

  2. Kaip suprantu čia toks dalykėlis prie sveikesnių patiekalų priskiriamas. Tai manau, verta būtų išbandyti. Mačiau Maximoj ekologiškus kviečių grūdus žaliam pakely ir mačiau daigintus kviečius dėžutėj mažoj. Tai kurį čia dabar naudoti? Kaip suprantu tą "žaliąjį"…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*