Kai lieka virtų grikių, galima išsikepti skanių grikių blynų.
1,5 stiklinės virtų grikių;
keli šaukštai miltų;
2 kiaušiniai;
0,5 stiklinės pieno (gali būti ir vanduo);
cukraus arba medaus pagal skonį;
aliejaus kepimui.
Viską sumaišyti ir kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Forelle, o tau nebuvo tokios problemos, kad blynai labai byrėtų? Nes daug kas skundžiasi, jog grikių blynus baisiai sunku apversti…
Tikrai tokios problemos nebuvo. Kai pilamas pienas, tuomet gaunasi skysta tešla ir blynai plonesni būna, bet su apvertimu problemos nebuvo. O kai maišoma be pieno, tuomet tešla būna tiršta ir verčiant koks kraštas nutrupa, bet aš nedidelius darau, tai gerai apsiverčia su mentele.
Labai puikiai gavosi !!!! 🙂
Taip ir turėjo būti 🙂
o skanu?
Skanu, jeigu nemėgsti saldžiai, tai nededi cukraus/medaus, pili vandenį, įtarkuoji svogūno (gali būti pjaustytas, bet tada pakept reikėtų, nes žalias jausis), įberi druskos, pipirų, dar kokių mėgstamų prieskonių ir skanaus
Aciu 😉 mmm… gavosi liuks pora suvalgiau, nenoriu daug valgyti, reikia palikti ir meskutei 🙂
Reikėjo daugiau išsikept, o dabar likot alkanas
Gero po biski 🙂
ryt vel kepu, nors apetitas dinges…
o kas man iskeps blynu?
PUIKU,SKANU, SVEIKA-LIUKS, IR VAIKIUKAMS TINKA…
VIETOJ MEDAUS ĮDĖKITE DAKTARIŠKOS DEŠROS IR AŠTRI≈≤ PRIESKONI≈≤-LIUKS VYRUI LABAI PATIKO…PRIE ALAUS…
DAR VIETOJ PIENO -REIKIA 2 ŠAUKŠTUS MAJONEZO…VISKAS