Pasižiūrėjus atrodo blynai kaip blynai, o skirtumas tas, kad daroma iš plikytos tešlos, todėl blynai – pūrus ir lengvi, kepant išsipučia, bet atvėsę vėl susileidžia. Jeigu daug išsikepėte ir nesuvalgote, kitam kartui galima sudėti į karščiui atsparų indą ir trumpai pakepinti orkaitėje.
1 st. miltų;
2 st. vandens;
0,5 st. sviesto;
3 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos (aš dar įbėriau ir cukraus);
aliejaus kepimui;
malto cinamono ir medaus paskaninimui.
Į puodą supilti vandenį, sudėti sviestą, druską, užkaisti ir vos tik užvirs intensyviai maišant suberti miltus. Nesiliaujant maišyti dar pakaitinti, kol masė sutirštės, o to nukelti nuo ugnis. Į ataušusią masę po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Kepti įkaitintoje keptuvėje.
Patiekti karštus, pašlakstytus medumi ir apibarstytus cinamonu.
eilinis mano fiasko virtuvėje,
nesigavo man tie blynai,
dabar, tai iš ko turėjo būt blynai,
turi paskutinį šansą reabilituotis orkaitėje į kažką……..
Nenusimink, kad nepavyko. Tu pasirinkai vieną iš sunkiausių receptų, nes paruošti plikytą tešlą yra sudėtinga. Aš pati kai nedidelis kiekis, tai sugebėjau padaryti ir blynus iškept, o va plikytiems sausainiams, nesiryžtu gamint