Gautas didžiausias maišas geltonų slyvučių, tapo priežastimi išbandyti ir pora įdomesnių receptų. Vienas iš jų, visai nedesertinis variantas – džemas su rozmarinais. Džemas nėra labai saldus, be to maloniai jaučiasi rozmarino gaidelė, todėl manau, jis puikiai tiktų prie mėsos patiekalų, man buvo skanu su varškės sūriu.
1 kg geltonųjų slyvučių be kauliukų;
300 g uogienių cukraus;
4 šviežio rozmarino šakelės;
3 v.š. laimo ar citrinos sulčių;
½ vanilės ankšties sėklų.
Slyvutes perpjaut pusiau ir sudėti į puodą kartu su rozmarino šakelėmis, uogienių cukrumi, sultimis. Maišant užvirti, tada sumažinus ugnį pavirti apie 10-15 minučių, nepamišti karts nuo karto pamaišyti. Rozmarinus išgriebti, įmaišyti vanilės sėklas ir išpilstyti į iškaitintus stiklainius.
Šaltinis: senas receptų sąsiuvinis
fantastika kažkokia. kaip manai ar tiktų abrikosai vietoje slyvų? man teoriškai visai vieko tokia kombinacija skamba. Matau watermarkas kampe atsirado 🙂 Man tikrai estetiškai daug geriau atrodo ir nuotraukos gaivesnės.
Abrikosai tiktų, nors jau man irgi skaniai skamba 🙂
Taip, watermarką pakeičiau, žiūrėsim kaip dabar su kopijavimu bus.
itin gardžiai atrodo..;) foto – dar skanesnės..;))
Ačiū, bijau kad džemas ir žiemos nesulauks 😀