CULTO A LA VIDA

Prieš beveik du mėnesius “Mineraliniai vandenys” sukvietė blogerius į restoraną „Marche de Provence“, kur vienas garsiausias Lietuvos barmenas Robertas Janovskis pasakojo apie Angostura romą ir demonstravo kaip namų sąlygomis pasigaminti kokteilius su šiuo romu. Ragavome keturias “Frozen Daiquiri” variacijas, “Lava flow” ir “Culto a la vida”. Pastarasis pasirodė vienas skaniausių ir lengviausiai pagaminamų (užtruksite gal pora minučių).

angostura (28)
Nuotrauka Bajalių šeimynėlės

50 ml romo  ANGOSTURA 7 YEAR OLD
100 ml spanguolių sulčių
2 arbatiniai (barmeno) šaukšteliai rudojo cukraus
pusė laimo, supjaustyto į 4 dalis

Į stiklinę storu dugnu įmetame supjaustytą laimą ir įdedame cukrų. Grūstuvu supresuojame turinį taip, kad išspaustume laimo sultis, bet tuo pačiu kuo mažiau pažeistume jo žievelę, kurioje kaupiasi nepageidaujamas kartumas. Užpilame romu, pridedame pilną ledo ir užpilame spanguolių sultimis. Įdedame maišiklį ar keletą šiaudelių, kad begeriant galima būtu pasimaišyti dugne gulinčius laimą ir cukrų.

Puošiame laimo griežinėliu, užmautu ant stiklinės krašto.

IMG_1375

 

Dar man labai patikęs „Frozen daiquiri“ laukia vasaros, kai tik atsiras sode raudonųjų serbentų.

RED CURRANT FROZEN DAIQUIRI

50 ml romo ANGOSTURA RESERVA
25 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
sauja raudonųjų serbentų (be šakelių)
1 valgomasis šaukštas baltojo cukraus

Sudedame į plaktuvą visus ingredientus ir įdedame ledo. Plakame tol, kol pasidarys vientisa masė. Išpilame į atšaldytą taurę.

Puošiame raudonųjų serbentų šakele.

 

Kitus kokteilių receptus rasite čia.

 

R.JANOVSKIO PATARIMAI PLAKANTIEMS KOKTEILIUS

  • Pagal galimybę stengtis, kad kokteilio taurė būtų atšaldyta
  • Kokteilio taurę pasirinkti pagal savo poreikį, nuotaiką, fantaziją…
  • Papuošimus daryti kuo paprastesnius ir pagal savo fantaziją, geriausiai kai papuošimas daromas iš kokteilyje panaudotų ingredientų.
  • Dėdami ingredientus į blenderį, įvertinkite, kad ledo ir saldumo visada spėsite įdėti daugiau – tai nuspręsite truputį paplakę ir paragavę.

 

0 comments on “CULTO A LA VIDAAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*