Toliau naikiname cukinijų derlių. Vakar buvo sriuba, šiandien – cukinijos tešloje. Gana sotus patiekaliukas. Pagal šį receptą galima ruošti įvairias daržoves tešloje: žiedinius kopūstus, brokolius, šparagines pupeles (pastarąsias reikėtų apvirti).
1 dalis paprastų miltų;
1 dalis žirnių miltų;
gazuoto vandens (galima naudoti ir negazuotą, tik reikės kepimo miltelių truputį įberti);
kiaušinis (irgi nebūtinas, bet man skaniau su juo);
mėgstamų prieskonių;
druskos.
Iš nurodytų produktų užmaišome grietinės tirštumo tešlą, mirkome joje riekelėmis supjaustytas cukinijas ir kepame įkaitintame aliejuje keptuvėje arba fritiūrinėje.
Oo taaaip.. Tešloje keptos cukinijos – absoliutus gėris.. 🙂 Dar visai smagus dalykas yra cukinijų ir morkų blynai. Visas gamybos procesas beveik identiškas bulvinių blynų gamybai, tereikia vietoje bulvių tarkuoti morkas ir cukinijas, veganams arba lakto-vegetarams vietoje kiaušinių patariama įberti krakmolo, kad tešlytė labiau susiklijavus ir kietesnė būtų.. 🙂
Blynai tikrai skanu, bet jau negalim į juos žiūrėti 🙂 O šiaip cukiniją ir į bulvinių blynų tešlą galima įtarkuoti, blynai puresni būna.
Vakar kaip tik si recepta isbandziau.. jau seniai planavau. Recepta truputi pakeiciau i mazdaug toki 3 dalys miltus, viena dalis krachmolo, 1 kiausinis, prieskoniai, kepimo pilteliu puse saukstuko ir vanduo 🙂 Buvo skanu. Dar i darba isidejau.. valgau su obuoliene!… esu isbandziusi ir dar keleta cia rastu receptuku… visi skanus 😉
Turiu toki savo ale firmini gal patiks:
Vistos krutineles pusele perpjaunu isilgai i dvi arba tris dalis priklausomai nuo storio. Truputi pamusu, ir ant nakties pamarinuoju su prieskoniais. Po to i krutinele dedu mazdaug 2-3 dziovintas slyvas ir geltono surio nedidele lazdeles ir suvynioju. Ta ritinuka mirkau kiausinio plakinyje ir po to miltuose ir dedu i keptuve. Apkepu visas puseles. Labai skanus ir greitas patiekalas.
Džiugu, kad patinka ir išeina, pebandyti receptai. Kiekvienas receptą perdaro pagal save, turimus produktus. Aš visada tešlą darydavau panašiai tik krakmolo nedėdavau, bet teko paragauti paragauti daržovių tešloje pas vegetarus, tai labai patiko, o pasirodo visa paslaptis – žirnių miltai.
Suktinukus su vištiena ir slyvom taip pat darau, man labai skanu, tik maniškiui saldus skonis su mėsa nesiderina:) Ir kai vieną kartą išpeikė, daugiau jam tokių patiekalų negaminu, nebent, kai viena būnu.
ka tik pameginau pasigaminti pagal nurodyta receptuka. deja nelabai pavyko. cukinijos neiskepe (kietos, nors tesla jau vos ne dege, tad reikejo isjungti, o kepiau ant silpnos ugnies) ir prisigere per daug aliejaus, kaip visada man su cukinijom ir buna.
Niekad man nėra buvė, jog cukinijos neiškeptų. Tiesa, visada kepu tik jaunas jos minkštesnės, sultingesnės