Churros


Pavarvinus seilę
į Eglės pyragėlius, nusprendžiau ir pati išsikepti. Kepiau pagal knygoje „1080 recipes“ pateiktą receptą. Skanu, bet gal kiaušiniai
tešloje nepamaišytų, nes dabar pyragėliai tiesiog nyko, o sotumo vis nesijautė.


175 g miltų;

350 ml vandens;

žiupsnelis
druskos;

cukraus pudros
pabarstymui;

aliejaus virimui.

Vandenį su druska
užvirinti, palaipsniui suberti miltus ir greitai maišyti mediniu šaukštu, kol
tešla atšoks nuo indo sienelių. Atšaldyti.

Puode įkaitinti
aliejų iki 160¬∞C . Tešlą sudėti į konditerinį švirkštą su žvaigždės formos
antgaliu ir į įkaitusį aliejų išspausti pyragėlius. Virti, kol gražiai
paruduos. Išgriebtus dėti ant vienkartinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų
perteklius. Apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su šokoladiniu padažu (gaminau su pienišku šokoladu)

Šaltinis: „1080
recipes“


5 comments on “ChurrosAdd yours →

  1. Tavieji pyragėliai atrodo fOntastiškai!
    mmm…
    Nemeluoju, jog =inau kaip skanu buvo 🙂
    O kaip atrodė tešla nedėjus kiaušinių? Man ji pasirodė pernelyg sausa, todėl aš porą jų ir įmušiau..

  2. Tešla tikrai buvo sausa, kieta, būčiau turėjus kaiušinių irgi būčiau įmušus 🙂 Sunkiausia buvo išspausti pyragėlius, jėgų nemažai atėmė. Tik gaila, kad gaminimas užtruko daug ilgiau negu valgymas 😀

    Redagavo Forelle 2009-01-18 12:19

  3. Paskaiciau ir susigundziau pasigamninti..tik toks klausimelis iskilo,ka daryti jei neturiu konditerinio svirksto,ar galima vietoj jo kazka panaudoti?Dekui

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*