Pavarvinus seilę
į Eglės pyragėlius, nusprendžiau ir pati išsikepti. Kepiau pagal knygoje „1080 recipes“ pateiktą receptą. Skanu, bet gal kiaušiniai
tešloje nepamaišytų, nes dabar pyragėliai tiesiog nyko, o sotumo vis nesijautė.
175 g miltų;
350 ml vandens;
žiupsnelis
druskos;
cukraus pudros
pabarstymui;
aliejaus virimui.
Vandenį su druska
užvirinti, palaipsniui suberti miltus ir greitai maišyti mediniu šaukštu, kol
tešla atšoks nuo indo sienelių. Atšaldyti.
Puode įkaitinti
aliejų iki 160¬∞C . Tešlą sudėti į konditerinį švirkštą su žvaigždės formos
antgaliu ir į įkaitusį aliejų išspausti pyragėlius. Virti, kol gražiai
paruduos. Išgriebtus dėti ant vienkartinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų
perteklius. Apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su šokoladiniu padažu (gaminau su pienišku šokoladu)
Šaltinis: „1080
recipes“
Tavieji pyragėliai atrodo fOntastiškai!
mmm…
Nemeluoju, jog =inau kaip skanu buvo 🙂
O kaip atrodė tešla nedėjus kiaušinių? Man ji pasirodė pernelyg sausa, todėl aš porą jų ir įmušiau..
Tešla tikrai buvo sausa, kieta, būčiau turėjus kaiušinių irgi būčiau įmušus 🙂 Sunkiausia buvo išspausti pyragėlius, jėgų nemažai atėmė. Tik gaila, kad gaminimas užtruko daug ilgiau negu valgymas 😀
Redagavo Forelle 2009-01-18 12:19
paskutine nuotrauka – ubererotiska 🙂
Paskaiciau ir susigundziau pasigamninti..tik toks klausimelis iskilo,ka daryti jei neturiu konditerinio svirksto,ar galima vietoj jo kazka panaudoti?Dekui
Standžiame maišelyjį prakirpti skylę galima ir puikiai tiks