Kad česnakų žiedkočiai naudojami mastui, sužinojau tik prieš kelis metus, nuo tada kiekvieną sezoną išbandau vis naują receptą su jais. Gaminau pesto, naudojau į sriubas, troškinius, o šiemet įdėjau ir salotas. Česnakų žiedkočiai nėra intensyvaus, aštraus skonio kaip česnako skiltelės, tačiau suteikia patiekalui lengvų česnakinių natų. Kadangi jų sezonas labai trumpas, galima juos blanširavus užsišaldyti, o sudėti popieriniame maišelyje šaldytuve išsilaikys iki mėnesio.
1,5 kg šviežių bulvių;
125 g česnakų žiedkočių;
180 g šparaginių žirnių;
½ puodelio majonezo;
¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
2 a.š tarkuotos citrinos žievelės;
2 v.š. citrinos sulčių;
2 v.š. ryžių acto;
2-3 nedidelės svogūnų galvutės;
Juodųjų pipirų, druskos;
Saujelė petražolių.
Nuskustas bulves sudėti į puodą, užpilti tiek vandens, kad būtų virš bulvių dar per du pirštus. Įberti druskos, sudėti česnakų žiedkočių (žiedų pumpurus nupjaustyti). Užvirti ir virti ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol žiedkočiai pradės minkštėti. Juos ištraukti ir supjaustyti 1-1,5 cm gabalėliais.
Kai bulvės bevek suminkštės, suberti šparaginius žirnius, pavirti 1-2 minutes, nukošti. Žirnių ankštis perlieti šaltu vandeniu ir supjaustyti įstrižai pusiau. Viską atvėsinti, o kol vėsta išmaišyti majonezą, actą, aliejų, citrinos sultis, citrinos žievelę, pusę šaukštelio druskos ir maltus pipirus.
Į indą sudėti bulves, česnakų žiedkočius, žirnių ankšteles, plonais griežinėliais suppjaustytus svogūnus, smulkintas petražoles. Užpilti paruoštu užpilu ir viską išmaišyti.
Šaltinis: pagal “Fine cooking” No 117
0 comments on “Bulvių salotos su česnakų žiedkočiais ir šparaginiais žirniais”Add yours →