Bulvių salotos su česnakų žiedkočiais ir šparaginiais žirniais

Kad česnakų žiedkočiai naudojami mastui, sužinojau tik prieš kelis metus, nuo tada kiekvieną sezoną išbandau vis naują receptą su jais. Gaminau pesto, naudojau į sriubas, troškinius, o šiemet įdėjau ir salotas. Česnakų žiedkočiai nėra intensyvaus, aštraus skonio kaip česnako skiltelės, tačiau suteikia patiekalui lengvų česnakinių natų. Kadangi jų sezonas labai trumpas, galima juos blanširavus užsišaldyti, o sudėti  popieriniame maišelyje  šaldytuve išsilaikys iki mėnesio.

Picture 26559

1,5 kg šviežių bulvių;

125 g česnakų žiedkočių;

180 g šparaginių žirnių;

½ puodelio majonezo;

¼ puodelio alyvuogių aliejaus;

2 a.š tarkuotos citrinos žievelės;

2 v.š. citrinos sulčių;

2 v.š. ryžių acto;

2-3 nedidelės svogūnų galvutės;

Juodųjų pipirų, druskos;

Saujelė petražolių.

 

Picture 26558

Nuskustas bulves sudėti į puodą, užpilti tiek vandens, kad būtų virš bulvių dar per du pirštus. Įberti druskos, sudėti česnakų žiedkočių (žiedų pumpurus nupjaustyti). Užvirti ir virti ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol žiedkočiai pradės minkštėti. Juos ištraukti ir supjaustyti 1-1,5 cm gabalėliais.

Kai bulvės bevek suminkštės, suberti šparaginius žirnius, pavirti 1-2 minutes, nukošti. Žirnių ankštis perlieti šaltu vandeniu ir supjaustyti įstrižai pusiau. Viską atvėsinti, o kol vėsta išmaišyti majonezą, actą, aliejų, citrinos sultis, citrinos žievelę, pusę šaukštelio druskos ir maltus pipirus.

Į indą sudėti bulves, česnakų žiedkočius, žirnių ankšteles, plonais griežinėliais suppjaustytus svogūnus, smulkintas petražoles. Užpilti paruoštu užpilu ir viską išmaišyti.

Šaltinis: pagal “Fine cooking” No 117

Picture 26580

0 comments on “Bulvių salotos su česnakų žiedkočiais ir šparaginiais žirniaisAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*