Pagaliau sulaukiau išlindusių dilgėlių ir puoliau išbandyti naujus per žiemą sukauptus receptus su jomis. Dilgėlių sriubos jau spėjau atsivalgyti, o dabar kažkas nauja, itališka ir labai skanaus, Virtinukai minkštučiai (tik nepadauginkit miltų, masė lipni, bet suformuoti virtinukus įmanoma), švelnaus skonio ir kvepia pavasariu.
1 kg bulvių;
200 g smulkiai pjaustytų dilgėlių;
200 g miltų;
1 kiaušinis;
80 g sviesto;
1 česnako skiltelė;
4 šviežio šalavijo lapeliai;
50 g tarkuoto Parmezano sūrio.
Bulvės išvirti ir dar šiltas sugrūsti, įmaišyti dilgėles, miltus, į atvėsusią masę įmušti kaiušinį, įberti druskos ir išminkyti. Tešlą padalinti į keletą gabaliukų ir formuoti 1,5 cm skersmens volelius, supjaustyti 2 cm ilgio gabalėliais. Dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti kol iškils, tada išgriebti.
Sveistą ištrpinti, sudėti supjasutytą česnaką, šalavijo lapelius, pakepti kelias minutes, kol česnakas paruduos. Sviestą perkošti ir užpilti virtinukus. Pabarstyti tarkuotu sūriu.
Šaltinis: „The silver spoon“
kaip tik šaldytuve guli maišelis dilgėlių, dar ir šiądien šeimyna parveš — valio, kitą savaitę tikiuosi išmėginti tavuosius gnocchi. o šiandien – dilgėlių sriuba ,) beveik kaip tavo recepte, tik saviškę dar ketinu pagardinti grietinėle.
Dilgėlės gerai, kol nereikia jų rūšiuoti, plauti. Aš prisirinkau nemažai, tai paskui vargau, kol sutvarkiau, dalį užsišaldžiau, bandysiu žiemą sriubą virti. O sriubas kasdieną galima vis kitas virti, kažką pakeiti, kažko pridedi ir vis nauja sriuba
Dilgėlių kol kas tik arbatą geriam, maiste dar nenaudojau. Ar turi panašumų su špinatais? 🙂
Na super skaniai atrodo. Eisiu ryt dilgėlių ieškot 🙂
Allegra, špinatus galima keisti dilgėlėmis ir atvirkščiai, bet skonis skiriasi, man dilgėlės šimtą kartų skaniau, jos švelnesnio, malonesnio skonio, o apie kvapnumą net nėra kalbų. Dukrytei verdu sriubą iš morkų, bulvių ir dilgėlių ir žinok taip skanu, nereikia jokių prieskonių, ji pati papildo.
Irma, aš irgi suku galvą kur ryt patraukt pasidilgėliaut. Kur čia važiuot už Kauno, kad rasti švarią vietelę?
O jos dabar kaip tik tinkamos skinti ar ne? O nesusidilgeliuoji rankelių?
Vaje kaip noreciau dilgeliu sriubos.. bet kad nera cia dilgelynu aplink.. be to jau gal net velu, bo viskas subujoje senokai.. Valgau akimis.. 🙂
Dar galima skinti, miškuose, jos dar tik kalasi, tikrai nėra didelės.
Živile, skynimui naudoju vienkartines pirštines 😉 plovimui, rūšiavimui irgi
Dėkui, prie progos pasiskinsiu 🙂
Nuostabiai atrodo! Ypač pirmoje fotografijoje 🙂
Ačiū, Brigita. Virtinukai ir šiaip nėra labai fotogeniški, nebent kol žali 🙂
Živile, būtinai pasiskink, dilgėlės labai naudingos organizmui pavasarį, dar sakoma, kad masitine verte prilygsta ankštiniams, o savo maistingumu lenkia morkas ir špinatus
O dilgėlių nenuplikini prieš dėdama į patiekalus? Mano mama labai sriubą mėgsta, todėl dažnai verda, bet visada nuplikina gamindama.
O kam? Dilgėlės plikomos, kad nedilgintų, o išvirus jos tikrai nuspliko ir „nesikandžioja“. Be to, plikant žūsta dalis vitaminų kitur net rašo, kad vandenį panaudokite padažams, blynams ir pan., nes jis vertingas, tai taip visas vertingumas ir lieka sriuboj, o ne kažkur). O šiiuose virtinukuose dilgėlės sudedamos į dar šiltas bulves, išmaišai ir kol atšąla jos nebedilgina.
Nieko sau…
Niekuomet neragavau nieko iš dilgėlių ar su dilgėlėmis. Kaip įdoooomu. Einu „prachekint“ sriubos receptą.
Dar kol nevėlu, paragauk. Manau tapsi nuo jų priklausoma ir su nekantrumu lauksi pavasario, vien dėl jų nuostabaus skonio ir aromato. O sriubas galima virti kokias tik nori, įprastines, tik nepamiršt dilgėlių įmest 😉
O dilgeles tinka bet kokios? Nes yra tokios dideles dilgeles, baisios, o kitos yra su tokiais baltais ziedeliais, jos ne tokios baisios, o ziedeliai saldus – tai vat, bijau ne tokiu prisirinksiu 🙁
Rink tas baisias 🙂 tos kitos yra notrelės, nežinau ar valgomos ar ne
Deja cia jau tikrai per velu nes viskas uzauge ir prazydeje.. (as ne lt 😉