Bulvių ir dilgėlių gnocchi

Pagaliau sulaukiau išlindusių dilgėlių ir puoliau išbandyti naujus per žiemą sukauptus receptus su jomis. Dilgėlių sriubos jau spėjau atsivalgyti, o dabar kažkas nauja, itališka ir labai skanaus, Virtinukai minkštučiai (tik nepadauginkit miltų, masė lipni, bet suformuoti virtinukus įmanoma), švelnaus skonio ir kvepia pavasariu.

1 kg bulvių;

200 g smulkiai pjaustytų dilgėlių;

200 g miltų;

1 kiaušinis;

80 g sviesto;

1 česnako skiltelė;

4 šviežio šalavijo lapeliai;

50 g tarkuoto Parmezano sūrio.

Bulvės išvirti ir dar šiltas sugrūsti, įmaišyti dilgėles, miltus, į atvėsusią masę įmušti kaiušinį, įberti druskos ir išminkyti. Tešlą padalinti į keletą gabaliukų ir formuoti 1,5 cm skersmens volelius, supjaustyti 2 cm ilgio gabalėliais. Dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti kol iškils, tada išgriebti.

Sveistą ištrpinti, sudėti supjasutytą česnaką, šalavijo lapelius, pakepti kelias minutes, kol česnakas paruduos. Sviestą perkošti ir užpilti virtinukus. Pabarstyti tarkuotu sūriu.

Šaltinis: „The silver spoon“

18 comments on “Bulvių ir dilgėlių gnocchiAdd yours →

  1. kaip tik šaldytuve guli maišelis dilgėlių, dar ir šiądien šeimyna parveš — valio, kitą savaitę tikiuosi išmėginti tavuosius gnocchi. o šiandien – dilgėlių sriuba ,) beveik kaip tavo recepte, tik saviškę dar ketinu pagardinti grietinėle.

  2. Dilgėlės gerai, kol nereikia jų rūšiuoti, plauti. Aš prisirinkau nemažai, tai paskui vargau, kol sutvarkiau, dalį užsišaldžiau, bandysiu žiemą sriubą virti. O sriubas kasdieną galima vis kitas virti, kažką pakeiti, kažko pridedi ir vis nauja sriuba

  3. Allegra, špinatus galima keisti dilgėlėmis ir atvirkščiai, bet skonis skiriasi, man dilgėlės šimtą kartų skaniau, jos švelnesnio, malonesnio skonio, o apie kvapnumą net nėra kalbų. Dukrytei verdu sriubą iš morkų, bulvių ir dilgėlių ir žinok taip skanu, nereikia jokių prieskonių, ji pati papildo.
    Irma, aš irgi suku galvą kur ryt patraukt pasidilgėliaut. Kur čia važiuot už Kauno, kad rasti švarią vietelę?

  4. Dar galima skinti, miškuose, jos dar tik kalasi, tikrai nėra didelės.
    Živile, skynimui naudoju vienkartines pirštines 😉 plovimui, rūšiavimui irgi

  5. Ačiū, Brigita. Virtinukai ir šiaip nėra labai fotogeniški, nebent kol žali 🙂

    Živile, būtinai pasiskink, dilgėlės labai naudingos organizmui pavasarį, dar sakoma, kad masitine verte prilygsta ankštiniams, o savo maistingumu lenkia morkas ir špinatus

  6. O dilgėlių nenuplikini prieš dėdama į patiekalus? Mano mama labai sriubą mėgsta, todėl dažnai verda, bet visada nuplikina gamindama.

  7. O kam? Dilgėlės plikomos, kad nedilgintų, o išvirus jos tikrai nuspliko ir „nesikandžioja“. Be to, plikant žūsta dalis vitaminų kitur net rašo, kad vandenį panaudokite padažams, blynams ir pan., nes jis vertingas, tai taip visas vertingumas ir lieka sriuboj, o ne kažkur). O šiiuose virtinukuose dilgėlės sudedamos į dar šiltas bulves, išmaišai ir kol atšąla jos nebedilgina.

  8. Dar kol nevėlu, paragauk. Manau tapsi nuo jų priklausoma ir su nekantrumu lauksi pavasario, vien dėl jų nuostabaus skonio ir aromato. O sriubas galima virti kokias tik nori, įprastines, tik nepamiršt dilgėlių įmest 😉

  9. O dilgeles tinka bet kokios? Nes yra tokios dideles dilgeles, baisios, o kitos yra su tokiais baltais ziedeliais, jos ne tokios baisios, o ziedeliai saldus – tai vat, bijau ne tokiu prisirinksiu 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*