Brokolių ir grietinėlės sūrio pyragas

Labai sotus pyragas iš traškaus rupių miltų pagrindo, šviežių sultingų brokolių ir grietinėlės sūrelio užpilo. Kepiau jį vakarienei, bet puikiai tiktų ir pietums, užtenka nedidelio gabalėlio, kad pasisotintum ir kas labai patiko, buvo skanus tiek šaltas, tiek karštas.

Pagrindui:

100 g rupių kvietinių miltų;

100 g miltų;

100 g sviesto;

4 v.š. šalto vandens;

Žiupsnelis druskos.

Įdarui:

200 g brokolių žiedinėlių;

150 g grietinėlės sūrio su česnakais ir žolelėmis (pvz., Philadelphia; galima naudoti ir be priedų, tik tuomet reikės papildomai įdėti prieskoninių žolelių);

4 kiaušiniai;

150 ml pieno;

Druskos;

Maltų juodųjų pipirų.

Pagrindui miltus su druska išmaišyti, sudėti šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir turėsite trupinius. Įpilti šalto vandens ir suminkyti tešlą vientisą rutulį. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tešlą iškočioti ir iškloti ja 20 cm skersmens (naudojau 24 cm ir man tešlos buvo kaip tik, todėl kepant mažesnėje formoje, tešlos siūlyčiau pamažinti) formą. Uždengus folija/kepimo popieriumi ir pripylus pupelių/kruopų kepti 200 0C kaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Brokolių žiedinėlius pavirti 3-5 minutes, nusausinti ir sudėti juos ant pagrindo. Išplakti kartu sūrį, kiaušinius ir pieną, pagardinti druska, pipirais ir supilti ant brokolių. Kepti 190 0C įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Patiekti šaltą arba karštą.

Šaltinis: “Savory flan fillings”, 1994

1 comment on “Brokolių ir grietinėlės sūrio pyragasAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*