Dar vienas įdomesnis rizotas iš „The silver spoon“. Gaminimo pradžia nieko gero nežadėjo.¬† Pirmas¬† (įpusėjus gaminimui) taip viliojančiai kvepiančio patiekalo kąsnis sutraukė burną.¬† Bet vėliau skonis nustebino. Grietinėlė sušvelnino skonius (jos įpyliau truputį daugiau apsiskaičiavus) , išryškėjo ir braškių saldumas.¬† Skanu…
Apie 1.5 l daržovių sultinio;
50 g sviesto;
1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
350  ml sauso balto vyno;
300 g braškių;
250 ml grietinėlės;
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Užvirinti sultinį. Sviestą ištirpinti, sudėti svogūną ir maišant kepti ant mažos ugnies, kol suminkštės (maždaug apie 5 minutes).¬† Supilti ryžius, gerai maišyti kol pasidengs sviestu.¬† Užpilti vyną ir pakepti, kol jis išgaruos. Po truputį pilti karštą sultinį ir vis maišyti, kol jį sugers ryžiai. Tada vėl įpilti truputį sultinio. Po dešimties minučių sudėti trintas braškes (dalį palikti papuošimui) ir toliau kepti, kol ryžiai bus beveik minkšti. Supilti grietinėlę, išmaišyti, pagardinti druska, pipirais.
Šaltinis: „The silver spoon“
Apie braškių risotto esu tik skaičiusi, neabejoju, kad skanu 🙂 O neprimena šiek tiek braškinio ryžių pudingo?
Ohoho, mane nustebino svogūnų, braškių ir sultinio derinys – turbūt tai ir padaro esminį skirtumą tarp ryžių pudingo su braškėmis, kuriame naudotume tik pieną ir saldžiuosius prieskonius:) tai sakai, buvo valgoma?:)
Skirmante, pamiršai skirtuką knygoje į kitą vietą perkelti? 😀
Tikrai, merginos valgoma 😉
Egle, tik įsidėjus į burną tirkai primena saldųjį ryžių pudingą, nes jaučiasi grietinėlė, braškių saldumas, bet vėliau atsiskleidžia ir kiti skoniai.
Sparnuoti, buvo kilusi mintis naudoti tik vandenį, nes sultinių iš kubelių nepripažįstu, bet pagalvojau, kad bus kaip pudingas, tai sugaišau daugiau laiko bet išsiviriau daržovių sultinį taip kaip buvo aprašyta knygoje (iš bulvių, svogūnų, porų, morkų, salierų ir pomidorų). Turbūt sultinys labiausiai ir atskiria šį rizotą nuo saldaus pudingo.
Šis knygos vienintelis minusas – du skirtukai 🙂 kol kas jie nepajudinami, vienas – ties gnochhi, kitas – prie risottų, kai išbandysiu viską kas sudominę, bandysiu atrasti ir kitus skyrius
Joooo, braškės ir daržovių sultinys :DDDD
O ką? Labai geras derinys. Juk ir braškės su špinatais kitiems atrodo nevalgoma, bet reikia tik paragauti, kad nuomonė pasikeistų
yes,yes,yes!šitas receptėlis jau seniai buvo nužiūrėtas ir tupėjo vaizduotėj.ačiū,forelle,jad tavo dėka pagreitėjo jo išpildymas!
Ir aš neseniai norėjau braškinį rizotą daryti :)) Įdomu labai, ar skanus? Daugiau pikantiškas ar tinkantis desertui? 🙂
Daugiau pikantiškas negu desertinis. Nors jo variantų yra daug. Aš pasirinkau su grietinėle ir daržovių sultiniu, kitus mažiau gamina su vištienos sultiniu, be grietinėlės ir dar įtarkuoja parmezano.