Nelabai saldi, minkštutė bananinė duonelė su aguonomis, gal vienintelis minusas – trūksta
bananinio kvapnumo, jis vos sušmėžuoja ir vėl dingsta, bet pusryčiams su žemės
riešutų sviestu buvo labai skanu.
½ puodelio šilto
vandens;
1 š sviesto arba
aliejaus;
3 š. medaus;
1 kiaušinis;
1 a.š. vanilinio
cukraus;
1 puodelis (237
ml) rupių kvietinių miltų;
1 ¾ puodelio paprastų miltų;
1 nedidelis
bananas, supjaustytas riekelėmis;
1 ½ a.š. aguonų
(nebūtina);
½ a.š. druskos;
1 ½ a.š. sausų
mielių.
Produktus sudėti
pagal duonkepės reikalavimus. Kepimo režimas :Standartinis“.
P.S. Maišymo metu
stebėti ar labai skysta tešla (priklauso nuo banano, kiaušinio dydžių). Jeigu
tešla per skysta, vis įberti po šaukštą paprastų miltų. Aš dėjau vidutinio
dydžio bananą ir L dydžio kiaušinį, tai miltų bėriau 2 puodelius.
Šaltinis: www.recipezaar.com
Atrodo labai gerai – minkšta, "sultinga", gal net lengvai tąsi. 🙂 Aš vakar valgiau skrebutį su nutella ir bananu, tai kai paminėjai, kad bananinę duoną valgei su riešutų sviestu, net seilės nutįso tą skonį prisiminus. 🙂
Duona "sultinga" buvo dar karšta, vėliau kaip visos, užtat pasigedau to bananiškumo. Kitą kartą reikės pabandyt daugiau bananų dėt ir mažaiau miltų, gal geriau pavyks.
O aš nutellą tepuosi ant lietinių ir tada užsipjaustau bananų, laaaabai skanu