Labai skanūs, tirpstantys burnoje sausainiai su baltuoju šokoladu. Saldūs, todėl cukraus galima įdėti ir per pus mažiau, o jeigu šokoladą labai mažais gabaliukais smulkinat, tai galima ir visai nedėt. Margesnius sausainius gautumėte, jeigu imtumėt pusė baltojo šokolado ir pusė pieninio (ar juodojo).
125 g margarino ar sviesto;
80 g rudojo cukraus;
1 kiaušinis;
200-250 g miltų;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
100 g baltojo šokolado;
80 g lazdyno riešutų. (nedėjau)
Minkštą margariną ar sviestą sutrinti su cukrumi iki purumo (1). Įmušti kambario temperatūros kiaušinį ir gerai išmaišyti (2). Miltus išmaišysi su vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais, suberti į sviesto ir kiaušinio mišinį ir gerai išsukti (3). Suberti kapotus riešutus ir baltąjį šokoladą, atsargiai išmaišyti (4).
Šaukštu kabinti tešlą ir dėti ant skardos, paliekant didesnius tarpus (5). Suploti kūgelius (6). Kepti 200 0C įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min (7).
Šaltinis: „Gardžios dovanos“
o su riesutais skaniau…
anonims nežina ką kalba. Su baltu šokoladu daug skaniau 😉
Išmėginom. Kaip supratau, tešla turėjo būti šaukštu kabinama, o mums gavosi (įdėjus vos 200 g miltų) taip, kad tešlą ėmiau pirštais ir formavau sausainukus.
Riešutus dėjom, tik suskaldėm. Ir neapsirikom! Puikus derinukas. Ir puikūs sausainiai. Rankos tik ir tiesiasi į juos… Ačiū už receptuką!
Tai gal sviestą reikia vandens vonelėje ištirpinti ir tada gal išeis su šaukštu kabinti. Šiaip labai skanūs sausainiai, tik visa šeima ‘rėkia’,kad persaldūs. Ačiū už receptą:)