Kiniečių
restorane esu valgius jautieną su imbieru, brokoliais ir morkytėmis, labai
patiko, tai išbandžiau ir aš panašų receptą. Tik man sojos padažo pasirodė
perdaug, nes labai jau sūri jautiena buvo, tai antrą kartą gamindama, jo pyliau
perpus mažiau, o kitą dalį – vandens.šįkart naudojau šaldytas daržoves ir jas
išviriau garuose, taip neprarado spalvos ir formos.
½ p. sojos
padažo; (1 puodelis apie 230 ml);
2 š. citrinos
sulčių;
1 š. kukurūzų
krakmolo;
1 š. rudojo
cukraus;
1 smulkinta
česnako skiltelė;
1 a.š. juodųjų
pipirų;
2 š. aliejaus;
~1 kg jautienos
nugarinės, supjaustytomis nedidelėmis juostelėmis;
1 vidutinio
dydžio svogūnas, plonais supjaustytas riekelėmis;
2 vidutinio
dydžio brokolio galvutės;
morkyčių;
2 a.š. tarkuoto
šviežio imbiero.
Mažame inde
sumaišyti sojų padažą, citrinos sultis, krakmolą, rudąjį cukrų, česnaką ir
juoduosius pipirus.
Aliejuje ant
vidutinės ugnies apkepti jautienos gabalėlius; perdėti į atskirą indą ir
laikyti šiltai. Likusiame aliejuje apie 5 min apkepti svogūnus. Brokolius
išskaidyti žiedinėliais, užpilti ½ puodelio vandens, užvirinus sumažinti ugnį,
ir pavirti 3 min. Morkas patroškinti. Į keptuvę sudėti apkeptą jautieną,
užpilti sojos padažu; suberti tarkuotą imbierą. Užvirinti ir maišant pakaitinti
apie 2 min, kol padažas sutirštės. Įmaišyti daržoves. Patiekti karštą.su
ryžiais.
0 comments on “Apkepta jautiena su brokoliais ir morkomis”Add yours →