Sriuba – nelabai tinkamas pavadinimas šiam receptui. Sriuba man turi būti tiršta, o čia tiesiog gaivus, be jokių tirščių gėrimas. Pasukų ir grietinės mišinį galite drąsiai keisti kefyru, o jeigu tingite terliotis, galite tiesiog viską suplakti plaktuve ir nieko nekošti. Panašiai seniau plaktuvu darydavau tokius gaivinančius gėrimus: agurkas, kefyras ir druska.
700 g agurkų;
¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
1 nedidelis svogūnas;
1 a.š. druskos;
½ puodelio grietinės;
2 puodeliai pasukų.
Juodųjų pipirų bei druskos pagal skonį.
Agurkus nulupti, supjaustyti griežinėliais, sudėti kartu su smulkintu svogūnu, dviem trečdaliais aliejaus bei druska ir sutrinti virtuviniu kombainu. Viską perkošti ir sumaišyti su kefyru bei grietine. Pagardinti druska bei pipirais ir atšaldyti. Patiekti apšlaksčius aliejumi ir pabarsčius smulkiais svogūnų laiškais.
Šaltinis: adaptuota pagal Fine cooking. No 117
0 comments on “Agurkų ir pasukų šaltsriubė”Add yours →