Šie blyneliai
puikiai tinka pusryčiams ar vakarienei. Kadangi kepami tik iš grikių miltų,
formuoti reikia nedidelius blynelius, nes dėl trapumo, bus sunku apversti.
Galima dalį miltų pakeisti įprastiniais.
3/4 puodelio
grikių miltų;
2 š. cukraus;
½ puodelio
smulkiai supjaustytų džiovintų abrikosų;
1 kiaušinio;
1 puodelis pasukų;
3-4 š. sviesto.
Abrikosus
nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sumaišyti miltus ir cukrų; ¬†pasukas išplakti su kiaušiniu ir supilti į
sausus produktus, Suberti abrikosus ir gerai išmaišyti. Keptuvėje ištirpinti
sviestą, formuoti rankomis nedidelius blynelius ir kepti Patiekti su sviestu,
džemu ar medumi.
o kodėl aš niekur nematau grikių miltų? :/ kur pvz tu perki?
Yra IKI, Maximos parduotuvėse. Maximos parduotuvėse būna prie ekologiškų produktų, o IKi prie miltų. Tikrai jų visur yra, bet nedideliai pakeliais
Jei pradėjote gaminti valgius ir rašyti apie kulinariją, tai privalote žinoti kulinarinę terminiją lietuvių kalboje. Apie blynus, blynelius ir sklindžiaus galite paskaityti http://www.meniu.lt, Straipsniai/Temos, Kulinarija pagal V.Saką ir http://www.gaspadine.lt, Straipsniai.
Čia jūs rašote apie sklindžius