Kukurūzų lazdelės su irisais

Paprastas ir greitai pagaminamas saldumynas, buvau jau jį ir pamiršus. Kiek dėti sviesto ar irisų nuspręskite patys, aš pateikiu savo variantą, kuris man labiausiai patinka. Jeigu įdėsite daugiau sviesto, bus minkštesni, jeigu mažiau – bus kieti.

300 g irisų;
100 g sviesto;
100 g kukurūzų
lazdelių.

Sviestą ištirpinti nedideliame inde, suberti irisus ir kaitinant ant nedidelės ugnies,maišyti kol ištirps. Viską užpilti ant kukurūzų lazdelių ir gerai išmaišyti. Formuoti kukulius rankomis arba sudėti į indą ir kai sustings supjaustyti gabaliukais.

32 comments on “Kukurūzų lazdelės su irisaisAdd yours →

  1. Bet negi būtina tokius figūrai nedraugiškus receptus skelbti po 18.00 valandos, kai valgyti praktiškai negalima? Čia retorinis klausimas – atsakinėti nebūtina…
    Šiaip kukurūzus labai mėgstu, būtinai pabandysiu savaitgalį pasigaminti šiuos kukuliukus.

  2. galet, tai visi galetu, bet tai kad kazkaip gaila savo slaunu, pilvu ir pan. 🙂
    klausyk, forelle, tu koki karta i savaite dar mums cia mestelkt pratimu ir mankstu visokiu, kad mes galetumem ramesne sirdim storet nuo visu skanestu.

  3. aš laikausi tokio principo – savaitgaliais galima saldumynų. tai kaip tik nusipirkau irisų ir kukurūzų šiandien. lekiu daryt 🙂 o dėl mankštelių tai galit kreiptis pas mane 🙂

  4. na ka galiu pasakyt apie produkta 🙂 – 10/10
    pradejau mikrobangej, bet irisai labai netirpo, tik suminkstejo. tada pridejau sviesta, sis greit istirpo. irisai nepasidave. galu gale perkeliau viska ant senos geros virykles 🙂 na ten jau pavyko padaryt siokia tokia vientisa mase 🙂
    anyway – verta vargo, be to ir gavosi daugiau nei tikejausi is tokio kiekio 🙂

  5. Tirkai verta vargų 🙂 aš šiandien irgi pasidariau. Keista, kad mikrobangų krosnelėj nepavyko, nes draugė kaip tik joje darė, sakė dar vientisesnė masė gaunasi ir daug greičiau

  6. tikrai pavyksta mikrobangėj. aš jau keturis kartus dariau mikrobangėj. įdėjau iš pradžių 30s, tada išėmiau viską pamaišiau, tada dar minutei ir tada skysti irisai pasidaro ir daug geriau susimaišo su kukurūzais.. kadangi aš po ne daug dariau, tai ir suvalgydavom vienu prisėdimu 🙂 ligą forelle parodei 😀 šiandien beveik tik tuo ir gyva 😀 bet nieko. vėl visa savaitė bus be saldumynų 🙂 sveikuolių sausainiai nesiskaito 😀

  7. Tai tu baigi visus irisus ir kukurūzus mano parduotuvėj išpirkt? 😀 Kai pirmą kartą dariau, tai visko buvo pilna, o vakar nuėjau nusipirkti, tai irisų tik ant dėžės dugno radau, o kukurūzų buvo tik du pakai.

  8. Mano viena giminaitė tokį dalyką gamina. Pas ją pirmą kartą ir ragavau šito skanėsto. Tikrai gardu, paprasta ir greita. Pati nebandžiau, bet kadangi radau receptą čia, gal ir pabandysiu. Pavadinčiau šį reikalą "iš tinginių serijos", nes paruošimas man labai primena tinginį kažkodėl… :)))

  9. Labai skanu 🙂 Šeimai labai patiko 🙂 Beje pamirsai parasyt kad kukuliams formuojant kad neliptų prie ranku reikia kas kart nuo karto nusiplauti rankas su šaltu vandeniu 😉 aišku galima ir supjaustyt, bet kukuliai gražiau ;D

  10. Tikrai nepagalvojau parašyti 🙂 kukuliai gal ir gražiau, bet reikia greit darbuotis, kad masė nesukietėtų tik įpusėjus darbui. O kažkada vieną didelį kukulį padarėm 😀 irgi gražiai atrodė, tik valgyt sunku buvo: nei normaliai atpjausi, nei atsilauši

  11. Labai suintrigavo šitas receptas, nes baisi mėgėja esu tų „karamelinių“ kukurūzų 🙂
    o gal pasidalintumėt, kokius irisus perkate?..ar tuos tokius su kuriais galima visas plombas dantų iškramtyti, ar tokius labiau Toffi, minkštus?.. nes jie turbūt ir skirtingai tirpsta ir skirtinga konsistencija gaunasi…

    1. Dabar perku „saldžiuosiuose majuose“ toffee tipo irisus, labai gerai lydosi ir jie minkšti, galima ir sviesto pamažinti. Gaminant su tais kietais, visada reikės dėti daugiau sviesto, nes kitaip ir su kukurūzais sumaišius bus galima išsisukiot dantis.

      1. O gal pamenate tikslų pavadinimą ar bent gamintoją irisų kuriuos perkate?..
        vakar gaminau su irisais Maximoje pirktais, bet labai neskaniai gavosi 😀 na ir vaizdas labai toli nuo jūsiškio 😀 tai manau kad irisai kažkokie ne tokie buvo (jie tokie tamsūs, kubeliais ir tokiom kaip plytelėm pardavinėjami). norėčiau dar kartą pamėginti, tik jau su tinkamais irisais…

        1. Paieškojau ir radau. Perku šiuos:
          http://99px.ru/sstorage/56/2012/09/image_562709121009262626039.jpg

          O jūsų nusipirkti, tai tik vadinasi irisais, net nežinau iš ko juos gamina, bet nieko gero ten. Buvau labai seniai irgi ant jų „pasimovus“. Lenkiški ir rusiški irisai, pardavinėjami turgeliuose bei Prizmoje irgi pasirodė šiaip sau ir sviesto daugiau reikia, ir skonis su kažkokiais kvapikliais. Dar tinka Kalev irisai http://kalev.eu/upload/product/723_big.jpg Seniau juos Rimi pardavinėjo, bet dabar jau neatsimenu kada bemačiau.

          1. Labai labai didelis ir nuoširdus ačiū už tokį vargą, net paveikslėlį radote.
            Tikrai kad pasimoviau ant tų neaiškių rusiškų… antras bandymas bus manau stipriai geresnis 🙂

  12. na ką gi, vakar nuvažiavau į „Saldūs Majai“, nusipirkau tinkamus irisus ir vyko antras bandymas 🙂
    ką galiu pasakyti – NEREALUS skonis ir vaizdas. nu tikrai be proto skanu! ačiū be proto už pačio recepto pasidalinimą ir patarimus, ką „pridirbau“ netaip pirmą kartą 🙂 dabar jau lepinsiu dukterėčias ir kitus namiškius žiauuuriai skaniais kukurūzais 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*