Pusryčiams išsikepiau grikinių blynų, kurie labai skanūs su mėlynių uogiene, tik gaila, kad iškepus paaiškėjo, jog uogienės visai nelikę. Bet buvo skanu ir su grietine. Jeigu tešla gaunasi per tiršta, dar įpilti pieno.240 ml pieno;3 tirpinto sviesto;1 didelis kiaušinis;6 š. grikių miltų (nubraukti šaukštai, o ne kaupini);6 š. paprastų miltų;0,25 a.š. druskos;1-2 š. cukraus.Viską gerai išmaišyti ir kepti svieste (svieste skaniau, bet galima ir aliejuje)..Šaltinis: www.cooks.com.
O kur tu grikiu miltu gauti, parduotuveje neteko matyti…
Tikrai didesnėse parduotuvėse rasi. Ieškok sveiko maisto skyriuje. Ten būna ryžių, žirnių, grikių miltų, ekologiškų kruopų. Būna supakuota į maišelius po 0,5 kg.
o čia tie 3 tirpinto sviesto – tai šaukštai ar šaukšteliai?
Šaukštai. Matyt praleidau
šie blynai yra tiesiog pasaka! svajonė 🙂 ačiū už receptą 🙂
Prašom, mano šeimyna taip jų neliaupsino 🙂