Romanesco atradau tik šiemet, bet jis jau spėjo išstumti žiedinį kopūstą, aišku, ne visam laikui, bet laikinai, iš mano valgiaraščio. Šis kopūstas yra daug švelnesnio skonio, minkštesnis, puikiai tinka tiek salotoms, tiek įvairiems troškiniams, patiekalams su makaronais. Pirmą patikusį receptą galite rasti čia, o antrasis pristatomas šiandien (gaila, kad kitų išbandytų neįamžinau, kol dar buvo sezonas). Galiu tik tik pasakyti, jog išvaizda neatspindi skonio ir neturint citrinos bei rozmarino, geriau nedaryti, jie duoda svarbiausią akcentą, dėl kurio ir vėl norėsite šį patiekalą gaminti.
1 v.š. aliejaus;
2 v.š. sviesto;
1 didelis smulkintas svogūnas;
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
druskos ir pipirų;
1/2 puodelis sauso bato vyno;
1/2 puodelis sultinio;
1 Romanesco kopūsto galva, išskirstyta žiedinėliais (galima dėti brokolius, žiedinį kopūstą);
1/2 a.š. džiovintų paprikos gabalėlių (keičiau gabalėliu šviežios smulkintos paprikos, kurią sudėjau kartu su svogūnu);
1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės;
1 v.š. smulkiai pjaustyto šviežio rozmarino;
500 g makaronų (geriau smulkesnių);
1 puodelis rikotos sūrio;
1 v.š. šviežio smulkiai pjaustyto čiobrelio (nedėjau);
1/2 puodelis tarkuoto Pecorino sūrio.
Suberti makaronus į pasūdytą verdantį vandenį. Kol verda, įkaitinti keptuvėje aliejų su sviestu, sudėti svogūnus ir česnakus, pabarstyti druska, pipirais ir kepti, kol suminkštės. Supilti vyną, po minutės – sultinį. Sudėti kopūstus, papriką, citrinos žievelę, rozmariną, uždengti ir virti apie dešimt minučių, vis pamaišant. Išvirtus makaronus suberti į daržoves, sukrėsti rikotą, čiobrelius ir takuotą Pecorino. Gerai išmaišyti.
Šaltinis: www.rachaelrayshow.com
Niekad neragavau šio kopūsto, tu taip mane dabar suintrigavai… forma tai fantasti6ka, tiesiog grožis!
Nerealiai atrodanti daržovė, įsimylėjau iš pirmo (na gerai, iš kokio trečio) žvilgsnio 🙂