Kai visuose bloguose tik
įrašai apie kalėdinius kepinius, aš užsimaniau kažko vasariškai gaivaus ir
vakar vakare iškepiau sultingą mėlynių pyragą. Dar šiltas su pienu dingo
akimirksniu.
200 g miltų;
1 a.š. kepimo
miltelių;
115 g kambario
temperatūros sviesto;
200 g cukraus;
3 kiaušiniai;
240 ml jogurto
(galima keisti liesa grietine);
3 puodeliai
šviežių mėlynių;
40 g rudojo
cukraus;
vanilės ekstrakto
ar vanilinio cukraus.
Sumaišyti kartu
miltus su kepimo milteliais. Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, vis
maišant po vieną įmušti kiaušinius. Supilti jogurtą ir vanilės ekstraktą, vėl
gerai išmaišyti. Suberti miltus ir atsargiai išmaišyti.
Dėti pusę tešlos
į 22 cm kepimo formą, suberti pusę mėlynių, tada vėl tešlą, mėlynės ir viršų
pabarstyti ruduoju cukrumi Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą
laiką.
Pastabos: Rekomenduojama kepti su šviežiomis mėlynėmis,
aš panaudojau šaldytas (ne visiškai atitirpusias) ir dėjau daugiau nei tris
puodelius, todėl jos išleido daugiau sulčių ir pyrago kraštai pradėjo svilti.
Šaltinis:
chocolateandzucchini.com
o, vakar kaip tik žiūrinėjausi keletą kepinių su mėlynėm. tikrai taip — žiemą begaliniai linksma atrasti šaldikly maišioką vasaros uogų.
Tikrai gera žiemą pajusti vsaros skonį 🙂 nors šitą pyragą kepiau neplanuotai, kai sugedo šaldytuvas ir pradėjo mėlynės atsileidinėt
tikiu, kad pyragas išnyko akimirksniu 🙂 atrodo įspūdingai.
O as sendien kepiau pagal sita recepta, kiekviena ingredienta dejau tiksliai kaip nurodyta,ir nieko gero nesigavo,sutizes,per riebus ir i pyraga nepanasus…Gal cia ingridientu kiekiuose kokia klaida ivelta…?
Produktų kiekiai tikslūs, patikrinau dar kartą. Gal riebią grietinę naudojot? Ar uogas dėjot neatšildytas?
Kepiau lygiai taip kaip parašyta, tik mėlynių dėjau kiek mažiau ir ruduoju cukrumi nebarsčiau 🙂 Pyrago viršus pradėjo ruduoti kiek ankstokai, tai pabaigiau jį kepti uždengusi folija. Išėjo laaabai skanus, sultingas per vidurį ir purus apačioje. Mėlynių dar liko, kepsiu vėl 🙂
Džiugu, kad patiko, nes jau buvau išsigandus, kad tik mums čia jis toks skanus. O rudasis cukrus duoda traškų karamelinį sluoksnelį, kuris labai tinka
Nors dėjau viską pagal receptą,kažkodėl mėlynės persisunkė į pačią apačią ir gavosi košė makaliošė. Bet LAAAAABAAAAIIII skani košė makaliošė 😀 šiandien kepu darkart,įtariu,kad perdaug mėlynių pridėjau,dėsiu daugiau tešlos šįkart 🙂
Kartais verta ir pagailėt uogų 🙂 pas mane košė nesigavo, bet jau link tos pusės. Dabar mėlynės jau pernokusios, tai irgi nieko gero, greit sutęžta, bet vistiek skanu
pyragas pasakiskas mano vyras ji dievina viskas gavosi is pirmojo karto….
Labai neblogas receptas. taip ir jaučiu tą traškią rudo cukraus plutelę. Kaip supratau, tikrai, mėlynių reikia nepadaugint. Kepiau šitą pyragą su 2 kiaušiniais ir 300ml jogurto (tiek visko radau šaldytuve). tai toks kreminis gavosi vidus. mmmm ir kept tai užteko 40 min.
Svarbu pavyko, net ir trūkstant produktų. Reiks man irgi kepti mėlininį, vakar dar atradau šaldytų mėlynių indelį 🙂
Šiandien iškepiau – labai skanus pyragas! Mėlynes sudėjau visas kiek turėjau, gerokai daugiau ir neatitirpintas, tai tik apatinį padą nudažė, bet košė nesigavo, buvo sultingas ir nepaprastai skanus. Tiesa, kai susiruošiau kepti, pastebėjau, kad neturiu paprastų miltų, tai per pusę sumaišiau rupius su duoniniais ir dėl viso pikto įbėriau daugiau kepimo miltelių – pavyko kuo puikiausiai! 🙂
Ačiū, Skirmante, už receptą. 🙂
Prašom, pas mane mėlynių irgi buvo daugiau nei priklauso, bet nuo to tik skaniau 🙂
Man uogų niekada nebūna per daug – aš geriau šaukštelių šlapią pyragą valgysiu negu sausą graušiu. 🙂
Beje, neapsisprendžiu koks skanesnis šiltas ar šaltas – šiandien jis kaip pudingas. Paragavau iš naujo ir vėl puolu dėkoti, nes tikrai labai skanus. Tikiuosi spėsiu prisišaldyti šviežių nes vakar paskutinius likučius sunaudojau. 5 litrų metams pakako. 😀
Teks vėl mėlynes šaldyt, kol dar sezonas nepasibaigė. Aš šiandien išlekiu į miškus ir tikiuosi grįšiu su mėlynėmis (nebent orai sutrukdys uogaut), nors jau tris litrus turiu šaldiklyje 🙂
O pyragas man skanesnis šiltas
Na, jei aš su mėlynėmis nespėsiu, žiemą prašysiuos su termosu arbatos į svečius ant pyrago. 😀
Sutarta 🙂
va, vėl kepiau šitą pyragą su teisingom proporcijom, tik dėjau įvairias uogas ir baltą cukrų, nes rudo dar neįsigijau. eina sau, kaip skanu. jau net pasilenkt sunku 😀
Kartais reikia pasilepint. Kadagi daug uogų, užskaitom kaip sveiką kepinį ir ramiau bus gyvent 🙂
Va katik issikepiau si pyraga…labai patiko jog gavosi minkstas!bijojau jog gali sutyzti bet nieko panasaus nebuvo nors ir sudejau gerai neatsiluses uogas.dekui uz receptuka gelesiu issikepti dazniau
O kazin vietoj sviesto galima det kepimo margarina?
Galima, tik jis duoda daugiau trapumo, nei sviestas
o man šiltas jis nepatiko (gal todėl, kad kepiau su vyšniomis), bet atvėsęs buvo tikras skanumėlis.. 🙂
Gali būti ir dėl uogų, vyšnios pyrage daugiau gaivumo suteikia, o šiltos, man jos rūgštoko būna
Jau antrakart kepu šį pyragą. Nes pirmasis buvo nu nerealiai skanus – dingo tą patį vakarą. Tik va makaluodama tešlą susimąsčiau, ar 300g jogurto indelis nėra per daug? (neturiu kaip pamatuot tų mililitrų) Nes va ir atsiminiau, kad kepė jis man tikrai ilgiau nei valandą, sakyčiau, bent jau pusantros.
Ačiū už puikų receptą.
300 g yra per daug. Galima jogurtą ml versti lygiu gramais, todėl reikėtų apie 230–240 g.
Kepiau neseniai su svieziom melynėm. Uogu turejau ne ypac daug, bet paaiskejo, kad ju buvo kaip tik – niekas nesutezo, niekas nenusidaze ir nepersisunke, gavosi puikus, purus, burnoj tirpstantis ir tikrai melyninis pyragas.
Vienintelis dalykas – jogurta keiciau 30proc grietine 200 gr (tiesiog radau saldytuve). Skonis tikrai nenukentejo, ir neperiebu buvo. Tiesa kepe viskas gerokai ilgiau, nes po valandos viskas dar buvo skysta ir tik iskile, bet net nepradeje kept. Taciau rezultatas – puikus ir pranokes lukescius
Tikiuosi įtraukėt šį pyragą į mėgstamiausių sąrašą? 🙂 O kepimas labai priklauso nuo orkaitės, tada kepiau dujinėje, o kai išbandžiau elektrinėje, tai ir kepimo laikas skyrėsi, ir išvaizda, bet vistiek buvo labai skanus