Skaitinėjant receptus, akis užkliuvo už šio, orkaitėje keptų blynų, recepto. Perskaičiau – labai lengvai pagaminama, atrodo skaniai, tai nusprendžiau vakarienei išsikept. Blynas buvo tikrai nuostabaus skonio, o dar su karštu vyšnių padažu (šaldytos vyšnios pakaitintos su cukrumi)… iš vis nepakartojama.
220 ml miltų;
220 ml pieno;
2 kiaušiniai;
1 š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
4 š. sviesto.
Įkaitinti orkaitę iki 160 0C. Miltus, kiaušinius, cukrų ir druską gerai išmaišyti. Turi gautis skysta tešla. Ištirpinti sviestą kepimo inde (naudojau apie 30 cm skersmens), supilti į ji tešla ir kepti orkaitėje 20 min arba kol išsipūs (ištraukus iš orkaitės, blynas subliūkšta) ir gražiai paruduos. Iškeptą sulankstyti, pabarstyti cukraus pudra.
Šaltinis: thefoodsection.com
Panašiu blynu jau seniai gundausi, bet vis negaliu patikėti, kad iš paprastos tešlos gali gautis kažkas skanaus. Tik norėjau pasitikslinti: š- tai šaukštelis, o Š- šaukštas, ar ne? 🙂
Pas mane Š. ar š. – tai šaukštas, o a.š. – arbatinis šaukštelis. Sunku patikėti, bet gavosi skaniai. Tik reikia, kad indas nebūtų per mažas, nes ilgiau keps ir blynas bus per storas.
Vakar vartydama knygą dar užtikau, kad jeigu kepama be cukraus didelėje skardoje, tai paskui pjaustoma gabaliukais ir kepa kažką panašaus į mini picas. Reikės kada nors pabandyti.
cia recepte miltai ml. ar turetu buti gr. ?
Mililitrais, maždaug puodelis miltų
Sveiki 😀
Norejau pasiteiraut, cia gaunasi vienas keptas blynas? Tai cia is esmes receptas 1 zmogui ar to blyno uztenka keliems :DD ??
Nuostabiai atrodo :DD Dabar zvalgaus uzgavenem receptu, tai sugunde dauuug receptu pas Tave ^^
Sakyčiau, kad čia 1,5-2 porcijos. Man vieno perdaug, bet jeigu valgytojai didesni, ta gali ir tik viena porcija būti.
Užgavėnėms dar bus keli nauji blynų receptai 😉 jau rytoj pasirodys pirmasis