Gal greičiau ne duonelė, bet labai skanus, kvapnus, drėgnas pyragėlis su kriaušėmis. Suvalgėm dar karštą, nors planavau neštis ryt į darbą.
½ puodelio rudojo cukraus (1 puodelis – 237 ml);
2 kiaušiniai;
½ puodelio aliejaus;
1 ½ puodelio miltų;
1‚ÅÑ2 a.š. druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. cinamono;
1 puodelis tarkuotų morkų (nuspausti išsiskyrusias sultis);
1 puodelis, smulkiai pjaustytų kriaušių (įdėjau daugiau).
Cukrų išplakti su kiaušiniais. Supilti aliejų, gerai išmaišyti. Atskirame inde išmaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Supilti į kiaušinių plakinį ir išmaišyti. Įmaišyti morkas bei kriaušes. Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti iki 1800 įkaitintoje orkaitėje 45-60 minučių arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus.
Šaltinis: “Hometown Recipes for the Holidays‚Äù
1800, sakai? Man rodos, šiek tiek persistengei rašydama temperatūrą. << :
O šiaip, kveeeepia, uodžiu. : )
Pataisiau 🙂 nuliukas iš viršaus pabėgo. Ačiū už pastabumą
Mm, ka tik suvirskinau viena gabaliuka ka tik keptos duoneles. Skonis puikut puikutelis 🙂
Labai patiko ideja sios duoneles..niam niam. Aciu uz recepta!
Prašom, džiaugiuosi, kad patiko. Kaikuriems pasirodė keistas derinys morkos su kriaušėmis, nors duonelė tikrai labai skani gavosi
tikrai nuostabus skonis,minštutė,purutė gavosi iš pirmo karto,ačiū
Džiaugiuosi, kad toks neįprastas morkos ir kriaušės derinys tiek daug sudomino ir jau išbandė šią tikrai labai skanią duonelę
Kokia tarka reiketu tarkuoti morkas? smulkia?