Keksiukai su Nutella

Kai visi intensyviai balsuoja ar agituoja, kad balsuotų už juos, aš kepiau keksiukus. Šį receptą jau seniai buvau nusižiūrėjus ir Nutellos nusipirkus, bet vis popierinių formelių nenuslinkdavau nusipirkt. Pagal šį receptą, galima kepti ir kitus keksiukus, nebūtinai su Nutella. Galima į tešla įkišti šokolado plytelę ar uogų (mes mėgstam vyšnias).

140 g minkšto sviesto;

120 g cukraus;

3 kiaušiniai;

0,5 a.š.vanilės;

200 g persijotų miltų;

0,25 a.š.druskos;

2 a.š.kepimo miltelių;

12 a.š. Nutellos.

Orkaitę įkaitinti iki 160 0C, paruošti 12 keksiukų formelių.

Minkštą sviestą ir cukrų išplakti iki purios šviesios masės. Mušti po vieną kiaušinius ir vis gerai išplakti. . Suberti miltus, sumaišytus su vanile, kepimo milteliais ir druska. Mažiausiu mikserio greičiu maišyti, kol masė taps vientisa.

Išdėlioti paruoštą masę į paruoštas formeles. Ant viršaus dėti šaukštelį Nutellos ir pamaišyti dantų krapštuku, kad atsirastų tešlos virš Nutellos. Kepti 20 min.

Šaltinis: bakingsheet.blogspot.com

20 comments on “Keksiukai su NutellaAdd yours →

  1. Thomas Philips parduotuvėse. 120 vnt kainuoja ~3 lt. Jie labai gerai net jeigu neturi specialios kepimo formos, tuomet reikia tik po 3 sudėti ir krėsti tešlą, tuomet formą išlaiko. O jeigu turi formą, tai užtenka po vieną įdėti.

      1. Žinokit, išties labai skaniai valgėsi, o ir tas glaistas nebuvo toks saldus. 🙂 Arba mes itin pažengusio lygio saldumo mėgėjos, nejaučiančios saldaus skonio, arba jie dar nuostabesni gaunasi. 🙂

  2. Mes jau keli metai naudojam sita recepta ir keiciam tik idarus. Patys geriausi keksiukai, beje ir musu draugams 🙂

  3. Sveiki. pirmą kartą kepsiu keksiukus,tad norėčiau paklausti, ar būtinai kepant būtinai reikia sudėti formeles į skardą? 🙂

    1. Jeigu formelės popierinės, kepant tešla pučiasi ir popierinės formelės neišlaiko ir keksiukai bus netaisyklingos formos, dėl to ir dedama jie į keksiukų kepimo skardą. Bet neturint, visada galima tešlą dėti ne į vieną, o 3-4 popierines formeles. Taip jie nepraras formos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*