Kadangi saldumynų nieks jau nevalgo (vasarą visos draugės dietos laikosi), pati tiek nesuvalgau kiek išsikepu, o poreikis kepti nenyksta, tenka persikvalifikuoti į nesaldžių pyragų kepėjas. Su šiuo pyragu atrodo pataikiau, vyrui patiko ir greit iš pyrago teliko tik trupinėliai.
Pagrindui:
75 g sviesto arba margarino;
120 g kvietinių miltų;
1/4 a.š. druskos;
2 v.š. šalto vandens.
Įdarui:
1 vidutinio dydžio svogūnas;
1 dėžutė (apie 200 g ) konservuoto tuno savo sultyse;
200 g tarkuoto sūrio;
3 kiaušiniai;
100 ml grietinės;
2 pomidorai;
šlakelis aliejaus;
saujelė bazilikų ar kitų žalumynų;
druskos, juodųjų pipirų.
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su miltais, druska, įpilti vandens ir išminkyti. Dėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su smulkintais žalumynais aliejuje. Sūrį sutarkuoti. Kiaušinius išplakti su grietine. Iš šaldytuvo išimti tešlą, iškloti ja kepimo indą, sudėti pakepintus svogūnus, tuną, pabarstyti sūriu, užpilti kiaušinių plakiniu, uždėti griežinėliais pjaustytus pomidorus, pabarstyti druska, pipirais ir kepti apie 25 minutes 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekti su šviežiomis salotomis.
Šaltinis: „Lengvi receptai II“
klausimas: ar bemielė sluoksniuota tešla ir Mozarella čia tiktų?
Sluoksniuota tešla puikiai tiktų, o mozarela skonio nepriduotų, tokio kaip įprastas fermentinis sūris, bet įdėjus daugiau prieskonių, gal visai ir tiktų
skanumėlis, 10+
nerealiai skanus pyragas, pranoko visus lukescius! As tik dar morkas su tunu apkepinau, labai tiko.Aciu, aciu!